• C Novo mesto
  • 22:05
  • Pon, 25.09.2023

Danes popoldan velika nevarnost neviht, bo tudi toča?

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek.

LJUBLJANA – Ker se je segrelo, je spet zrasla možnost padavin, neviht, tudi točke. Popoldne in zvečer se bodo od severa pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodnik, ponoči na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

Jutri bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, nekaj jih bo možnih tudi ponoči predvsem v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 31 °C.

Pozno popoldne in zvečer se bodo v notranjosti države pojavljale močnejše nevihte, ki se bodo nadaljevale v prvi del noči. Možni bodo krajevni nalivi, močnejši sunki vetra in toča.

Kako kaže?

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek.

Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska fronta valovi čez srednjo Evropo in Alpe in občasno vpliva na vreme pri nas.

Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nevihte bodo do večera zajele večino sosednjih pokrajin, le ob severnem Jadranu bo sončno vreme.

Jutri sončno, zjutraj ponekod po kotlinah lahko megleno. Popoldne in zvečer bodo v Alpah možne posamezne nevihte, še poročajo na Arso.si.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www