• C Novo mesto
  • 21:18
  • Sob, 04.12.2021

Danes sprememba vremena, snežilo bo

Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo občasne padavine, ki se bodo popoldne širile proti zahodu. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 m. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo popoldne krepila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. »Jutri bo snežilo tudi na Pohorju in po višje ležečih predelih vzhodne Slovenije. Vzhodno Slovenijo bodo namreč ponovno zajele rahle padavine. Meja sneženja bo na okoli 1000 metri nadmorske višine, na območju Pohorja na okoli 800 metrih nad morjem,« so včeraj napovedovali pri Neurje.si. »Na Rogli bo do ponedeljka zjutraj zapadlo okrog 10 centimetrov novega snega.«

Popoldanske temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Jutri bo sprva oblačno, na vzhodu bo še možna kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo, na vzhodu šele pozno popoldne. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne slabel. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Obeti

V torek bo sprva večinoma oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja, popoldne se bo oblačnost trgala. V sredo bo delno jasno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.

Vremenska slika

Nad južnim Jadranom in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, v pasu od zahodne do vzhodne Evrope pa je obsežno območje z visokim zračnim tlakom. V višinah nad naše kraje z severovzhodnimi vetrovi priteka spet bolj vlažen in hladen zrak.

Biovreme

Danes bo zmerna vremenska obremenitev, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. Jutri bo vremenska obremenitev prehodno popustila.

N. D.; Foto: Pixbay