• 2.94C Novo mesto
  • 15:22
  • Pet, 06.12.2019

Koliko snega bo zapadlo v petek? Na jugu Slovenije tudi do 25 centimetrov!

Na Primorskem bo vse od četrtka dopoldne do sobote zvečer pihala burja. Ta bo ponekod lahko gradila tudi snežne zamete.

LJUBLJANA – Dežurni vremenoslovec na Agenciji Republike Slovenije za okolje napoveduje za danes prvo vremensko spremembo. Pooblačilo se bo, predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo naletaval sneg.

Ob morju dež

Sneženje se bo v petek popoldne predvidoma nekoliko okrepilo in razširilo nad večji del Slovenije ter ponehalo do sobote zjutraj. Zaradi nizkih temperatur lahko občasno sneži tudi po nižinah Primorske, le ob morju bo večinoma deževalo. Zaradi nizkih temperatur bo sneg suh, do sobote zjutraj se bo tako tudi po nižinah nabralo nekaj centimetrov pršiča, koliko, pa je zaradi spreminjajoče se lege ciklona, ki nam bo sneg prinesel, še negotovo.

Na Primorskem bo vse od četrtka dopoldne do sobote zvečer pihala burja. Ta bo ponekod lahko gradila tudi snežne zamete.

Deset pod ničlo

Že v soboto se bo od zahoda začelo jasniti, jasna pa bo marsikje tudi noč na nedeljo, zato bo v krajih s snežno odejo pritisnil mraz. Jutranje temperature bodo v nedeljo okoli -10 °C.

Do 25 centimetrov

Brane Gregorčič, dežurni prognostik, je bil za Siol nekaj konkretnejši. Na Gorenjskem naj bi padlo okoli pet centimetrov snega, v osrednji Sloveniji med 10 in 15, na jugu od 20 do 25. Največ snega pa bo zagotovo na Notranjskem, Kočevskem, v Beli krajini. Prometne nevšečnosti bo sneg povzročal tudi na Primorskem, saj naj bi padal sneg vse do Črnega kala. Zavoljo burje se obetajo zameti!

Nadlani.si