• C Novo mesto
  • 22:16
  • Ned, 13.06.2021

Na 27. april dvakrat streslo Slovenijo, žarišče v bližini Novega mesta

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v torek, 27. aprila 2021, ob 8.42 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,6. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 68 kilometrov od Ljubljane, v bližini Tolmina.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Tolmina, Kobarida in okoliških krajev, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Treslo tudi na Dolenjskem

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic pa so nekaj ur kasneje v bližini Novega mesta zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 48 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Novega mesta.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mirne Peči, Biške vasi in Gorenjega Podboršta, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Če ste čutili potres, pristojni prosijo, da izpolnite vprašalnik na tej spletni strani.

NaDlani.si; Foto: arhiv