• C Novo mesto
  • 05:41
  • Sob, 23.09.2023

Prižgano rumeno opozorilo, preverite, kaj čaka Slovenijo!

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bo pihal jugozahodnik. Proti večeru bo v severni in zahodni Sloveniji možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Čez dan bodo v večjem delu Slovenije nastale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 20 do 27 stopinj Celzija. Za današnji večer velja rumeno opozorilo, saj so možne krajevne nevihte, ki se lahko zavlečejo v noč. Na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso) opozarjajo: »Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.«

»Našim krajem se počasi približuje vremenska fronta, ki je že včeraj poskrbela za večjo nestabilnost nad Srednjo Evropo. Predvsem v pasu od Francije do Nemčije so se pojavljale močnejše nevihte s točo. V tem delu je bilo tudi zabeleženih več kot 40.000 udarov strel, kar je za ta čas kar impresivna številka. Danes se bo ob pomiku motnje nevihtna aktivnost preselila k severnim sosedom, kjer se bodo popoldne pojavljale nevihte, ki bodo lahko tudi malenkost močnejše narave. Nevihte naših krajev ne bodo dosegle, saj se bodo pomikale v smeri proti severovzhodu. Na nekaj posameznih neviht računamo za jutrišnji dan in to v zahodnem ter južnem delu države,« piše vremenski portal neurje.si.

Obeti

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. Le ponekod bodo nastale posamezne plohe. V soboto bo deloma sončno in večinoma suho vreme.

N. D.; Foto: Shutterstock