• C Novo mesto
  • 18:47
  • Tor, 05.12.2023

Hrvate in Slovence šokiral potres: Kot bi se odprla zemlja!

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 19.34 devet kilometrov vzhodno od Jelšan zabeležili potresni sunek, po trenutnih informacijah je imel magnitudo 4,0, je razvidno iz objave na spletni strani Agencije RS za okolje. Ob 18.58 je bil izmerjen tudi šibkejši sunek 12 kilometrov severno od Reke, in sicer z magnitudo 1,2.

Močnejši sunek je bilo čutiti v številnih krajih Slovenije, o njem pa poročajo tudi s Hrvaške. Tamkajšnja seizmološka služba je v bližini slovensko-hrvaške meje izmerila potres z magnitudo 4,2 po Richterjevi lestvici. Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov severovzhodno od naselja Klana, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentatorji so se razpisali

»Kot da se odpirajo tla. Na srečo je kratek,« je zapisal eden izmed komentatorjev iz Slovenije. »Od panike sem skočila iz postelje. Sprva je rahlo vibriralo, nato pa se je nenadoma okrepilo. Začela sem teči ven,« piše Hrvatica. Mnogi pišejo, da je bilo ob potresu slišati tudi glasno ropotanje. »Grozen občutek. Trajalo je pet ali šest sekund. Zelo se je treslo,« dodaja še eden izmed uporabnikov iz Hrvaške.

STA, Foto: Shutterstock