• C Novo mesto
  • 04:45
  • Tor, 18.05.2021

Temperature se bodo spustile za -14 stopinj!

Zvečer bo pretežno jasno, ponoči se bo zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
V petek bo dopoldne še večinoma sončno, popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V notranjosti bo zapihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 stopinj Celzija.

Obeti pa kažejo na aprilsko vreme. »V noči na soboto se bodo padavine razširile nad večji del države. Zapihal bo severovzhodni veter in občutno se bo ohladilo. Količina padavin in s tem meja sneženja je sicer še precejšnja neznanka. Več kot bo padavin, nižje bo snežilo, predvsem na vzhodu države se bo lahko meja sneženja spustila pod 800 metrov nadmorske višine. Sledilo bo marsikje ledeno velikonočno jutro s temperaturami malo pod ničlo, dan pa bo ob prevladujočem sončnem vremenu kar prijeten, od 10 do 15 stopinj bo. Nato pa nas v prihodnjem tednu čaka nov spust polarne zračne mase proti jugu Evrope. Vse bolj verjetno postaja, da bo za ta čas neobičajno mrzel zrak po praznikih preplavil tudi Slovenijo,« piše vremenski portal.

Izkoristite današnji sončen in zelo topel dan, kajti v nadaljevanju aprila bo, kot vse kaže, zima še pošteno mahala z…

Objavil/a Vreme 24/7 dne Četrtek, 01. april 2021

NaDlani.si; Foto: Pixbay