• C Novo mesto
  • 20:41
  • Sob, 27.11.2021

VIDEO: Huda ura nad Ljubljano, zalilo podvoze

Gasilci PGD Beltinci prečrpavajo meteorno iz več objektov. Močno neurje je zajelo občino Cankova. Strela je udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci.

LJUBLJANA – Slovenijo je zajelo poslabšanje vremena. O nevšečnostih pa poročajo z več koncev naše domovine. Na YouTubeu se je pojavil videozapis stanja in poplave v Ljubljani.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa poročaj, da je občino Beltinci zajelo močno neurje z nalivi. Gasilci PGD Beltinci prečrpavajo meteorno iz več objektov. Močno neurje je zajelo občino Cankova. Strela je udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci

Ob 18.22 je občino Laško zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Podrta drevesa čez cesto, poplavljena hiša in poškodovana lokalna cesta. Poplavljena lokalna cesta v Rifengozdu in podvoz v Laškem pri pivovarni. Posredujejo gasilci PGD Laško.

Močno neurje je zajelo občino Ljutomer. Gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak prečrpavajo meteorno vodo.

Zvečer in ponoči bodo padavine od severa zajele večji del države. Jutri bo povečini suho, več sonca bo na Primorskem. Zvečer in v prvem delu noči se bodo padavine od severa razširile nad večji del Slovenije, vmes bo tudi kakšna nevihta. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Do jutra bo dež marsikje že ponehal.

V četrtek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo dopoldne še oblačno, rahel dež bo povsod ponehal. Popoldne se bodo oblaki trgali. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem do 24 °C.

Kako kaže?

V petek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod bo občasno nekaj več oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V soboto bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. V nedeljo se bo krepil jugozahodni veter. Na zahodu bo občasno deževalo, drugod bo še suho vreme.

Nad severozahodno Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta bo v prvem delu noči prešla Slovenijo. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal nekoliko hladnejši zrak.

Kaj pa sosedi?

Padavine se bodo ponoči širile proti jugu, le ob severnem Jadranu bo večinoma suho.

V četrtek bo ob severnem Jadranu delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo sprva oblačno, dež bo povsod ponehal. Popoldne se bo večinoma delno zjasnilo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: YT