• 17.15C Novo mesto
  • 23:23
  • Pet, 14.08.2020

Aplikacija, ki dela nekaj dobrega

Sem 17 letni dijak, ki ga močno zanima tehnologija in njene posledice na svet. Tehnologija ima velike posledice, slabe in dobre, a menim da prinaša veliko več slednjih. Že od nekdaj me je zanimalo, kako bi tehnologijo kot medij komuniciranja med ljudmi, uporabil za dober namen. Še preden sem dokončno oblikoval idejo za zasnovo aplikacije, me je vodila želja pomagati ljudem. Želel sem ustvariti nekaj, kar bi ljudem polepšalo dan in dolgoročno pripomoglo k ohranjanju dobrega razpoloženja in pozitivne življenjske naravnanosti.  V nadaljevanju vam želim na kratko predstaviti, kako vse to združuje ustvarjena aplikacija Life Through Steps.

Sama ideja za aplikacijo ni nastala čez noč, vendar je rezultat več različnih poskusov, kako združiti zgoraj opisane interese, ambicije in ustvariti končen produkt, ki ga bodo uporabniki z veseljem in redno uporabljali. Psihične bolezni so zelo zapostavljen problem, ki se čedalje več pojavlja v življenjih ljudi. Zadnja leta se bolj odprto govori o izzivih psihičnega zdravja, s katerimi se sooča vse več ljudi. Povzroča hude probleme, ki vpliva na njihova celotna življenja in žal kot širša javnost, imamo do psihičnih bolnikov še vedno predsodke ter jim ne nudimo take pomoči, kot ljudem z fizičnimi boleznimi. V današnjem času je skoraj da nesprejemljivo in je potreben preobrat v ozaveščenosti širše javnosti o psihičnem zdravju in pravilni oskrbi ljudi, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi. Oblike psihičnih težav, ki doletijo posameznike, se razlikujejo, vendar vsem je skupno dejstvo, da posamezniku onemogočajo, da bi do polnega živel svoje življenje. Želja je, da bi ustvarjena aplikacija predstavljala delček nečesa, kar posameznik potrebuje, da je njegov dan malce lepši ali trenutek malo prijetnejši.

Aplikacijo sem ustvaril v prvi polovici leta 2020, v času svetovne pandemije koronavirusa, ko se je svetovna populacija množično soočala z izzivi samo izolacije in osamljenosti. Prekinitev običajne rutine zaradi pandemije je mnogim predstavljala nepričakovan izziv, s katerim se niso znali spopasti. Izdelava tudi tako preproste aplikacije je trajalo približno eno leto in poleg časa zahtevala še veliko drugih sredstev. Odločil sem se, da je trenutek pravi, da mobilnim uporabnikom ponudim aplikacijo, s katero bomo dano situacijo lažje premostili. Namreč ljudem pomaga bolj pozitivno pristopiti k dnevnim izzivom in nudi vsebino, ki nas spodbodi k razmisleku o stresu in k bolj pozitivnemu razmišljanju.

Vsebina aplikacije se dnevno spreminja in obsega različne citate, dejstva in naloge na temo stresa, motivacije in vsakodnevnih izzivov. Aplikacija ima tudi funkcijo, da katerikoli uporabnik deli svojo osebno zgodbo ali priljubljeni citat. Vsebina je po redakciji objavljena na aplikacija in vidva vsem uporabnikom. Celotna vsebina je v angleškem jeziku.

Iskreno bom vesel novih uporabnikov in povratnih informacij po uporabi – vse prejete informacije bom upošteval pri naslednjih nadgradnjah in izboljšavah aplikacije. 

Prijetno uporabo želim in naj bo naše vodilo, da se skupaj trudimo delati dobro narediti korak naproti temam in ljudem, ki potrebujejo našo pozornost.

DELITE Z OSTALIMI: