• C Novo mesto
  • 01:06
  • Pon, 15.04.2024

Drago Grubelnik še vedno živi v naših srcih

Ljubljana − V Kranjski Gori bo ta petek ob 19. uri ponovno potekal Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom, ki se ga bodo udeležile številne tuje in domače smučarske zvezde. Tradicionalni dogodek, katerega sponzor je Generali Zavarovalnica, je posvečen spominu na alpskega smučarja Draga Grubelnika, ki je leta 2015 tragično preminil v prometni nesreči. S svojo iskrivo energijo, pozitivnostjo, nesebičnostjo in pripravljenostjo pomagati je zaznamoval številna življenja. Njegova dobrota še vedno živi v srcih ljudi, ki vsako leto zbirajo sredstva za pomoč potrebnim in njihovim družinam. Letos bodo zbrana sredstva namenili živahni deklici Brini, ki se od rojstva bori s cerebralno paralizo in potrebuje vsakodnevno pomoč najbližjih.

Kot vsako leto se bodo v dobrodelnem veleslalomu pomerili svetovni smučarski asi, slovenski znani obrazi in prijatelji Draga Grubelnika – Grube z namenom zbrati čim več sredstev za kritje osnovnih potrebščin ter stroškov terapij, s čimer bodo Brini omogočili boljše pogoje za zdrav vsestranski razvoj in lepše preživljanje otroštva. Veleslalom, ki se bo začel ob 19. uri, bo potekal na smučišču Kekec. Neposredno ob progi se bodo lahko tudi otroci pomerili v sankanju med vratci, identičnimi tekmovalnim na smučarski progi, in se fotografirali z Generalijevim levčkom. Na snežni plaži pred hotelom Kompas bo za izjemno vzdušje in zabavo poskrbela skupina BIG FOOT MAMA. Organizatorji pa so poskrbeli še za posebno presenečenje.

Svoj prispevek lahko namenite z nakazilom na račun Zveze prijateljev mladine, Ljubljana Moste, ali z nakupom SnowMonkey flaške GRUBIN memorial. Od vsake prodane flaške bomo namenili 5 € za dobrodelni sklad. Na dobrodelni veleslalom se lahko prijavite prek spleta od 9. marca ali na dan dogodka. Vabljeni v našo družbo in se vidimo v Kranjski Gori.

 

DELITE Z OSTALIMI: