• 27.04C Novo mesto
  • 19:18
  • Tor, 25.06.2019
  • Prijava

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi

Mesec februar smo v dvorani brežiške knjižnice pozdravili s prvo v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

Lokalno navezo – Založba Primus, Knjižnica Brežice, knjige in posledično seveda tudi branje – smo uspešno gradili in nadgrajevali že v preteklosti, z včerajšnjim dogodkom pa smo ji dodali novo širino. V prihodnjih tednih in mesecih bomo tako predstavljali in obiskovalcem približali različne tematike, avtorje in knjige, katerih založnik, tiskar ali distributer je Založba Primus.

Mirela Smajić Zuber, predstavnica omenjene brežiške založbe, je spregovorila o pogumu, ustvarjalnosti, radosti, sočutju in intuiciji. To so hkrati tudi naslovi knjig iz zbirke Vpogledi v nov način življenja, ki so spisane na osnovi Oshevih nagovorov mednarodnega občinstva.

Gostja je namenoma najprej izpostavila pogum in to, da je vsak položaj, v katerem se znajdemo pred negotovostjo in spremembami, pravzaprav povod za praznovanje. Namesto da se skušamo oklepati domačega in znanega, se lahko naučimo uživati v teh razmerah in jih dojemati kot priložnosti za pustolovščine ter poglabljanje našega razumevanja samih sebe in sveta okoli nas.

Sledil je pogovor o ustvarjalnosti in ustvarjalcih – slednji smo, ko stremo spone uma množice in se odtrgamo od kolektivne psihologije. Ustvarjalnost pa preprosto pomeni, da ljubimo, kar počnemo. K temu smo pridali še Radost, Sočutje in Intuicijo ter vpogledali v dela Knjiga o ženski, Knjiga o moškem, Ko se zbudim, Preden zaspim, Zlata zrna in Zen tarot karte.

Strinjali smo se, da Osho kljubuje »predalčkanju«. To, kar pravi, ni namenjeno samo nam, pač pa tudi prihodnjim generacijam. Našim zanamcem.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI: