• 21.84C Novo mesto
  • 09:46
  • Sre, 03.06.2020

Knjižnica Pavla Golie Trebnje z vsemi enotami ponovno odprta od 4. 5. 2020 po prilagojenem delovnem času

Knjižnica Pavla Golie Trebnje, kot ostale knjižnice po Sloveniji, je zaradi preprečevanja širjenja epidemije morala svoja vrata osrednje in krajevnih knjižnic zapreti 16. 3. 2020. Vendar pa smo ves čas ostali v stiku z našimi uporabniki.

V osrednji knjižnici Trebnje je našim bralcem že nekaj tednov omogočen brezkontakten prevzem knjig, prav tako pošiljanje po pošti in vračanje gradiva v trezor pred knjižnico. S 4. majem pa odpiramo tudi krajevne knjižnice za brezkontakten prevzem gradiva in vračanje v trezor. Gradivo lahko uporabniki knjižnic naročijo po e-pošti ali telefonu ter ga prevzamejo v knjižnici. Osrednja knjižnica Trebnje je zaenkrat odprta od ponedeljkih in sredah od 11.00 do 19.00 ter ob torkih, četrtkih in petkih od 8.00 do 16.00. Krajevna knjižnica Mirna je odprta ob torkih od 11.00 do 16.00, Krajevna knjižnica Šentrupert ob sredah od 11.00 do 16.00, izposojevališče Veliki Gaber ob sredah od od 15.00 do 18.00, Krajevna knjižnica Mokronog pa ob četrtkih od 11.00 do 16.00. Vse telefonske številke in e-naslovi za naročila so objavljeni na naši spletni strani http://www.tre.sik.si/o-knjiznici.html. Gradivo na vseh enotah lahko vračate v trezorje, zamudnine pa še nekaj časa ne bomo zaračunavali. Pri izposoji in vračanju gradiva se bomo držali vseh predpisanih varnostnih ukrepov, da ohranjamo zdravje bralcev in zaposlenih. Trenuten delovni čas je seveda samo začasen, dokler življenje zopet ne steče po običajnih tirnicah.

Kljub vsem omejitvam pa so pretekli tedni marsikomu prinesli tudi kaj dobrega. Naučili smo se, kaj vse lahko počnemo na daljavo, morda imamo več časa za branje, za ustvarjanje s svojimi otroki … V knjižnici vas vabimo, da nam pošljete svoje zgodbe, misli, zapise – zbiramo Zgodbe iz karantene, ali stare črno-bele fotografije ter razglednice za nagradni foto izziv. Knjižnica omogoča tudi vpis prek spleta za nove člane, izposojo e-knjig in uporabo e-virov, vaši otroci lahko ustvarjajo z nami na FB profilu knjižnice, srečujemo se v bralnem klubu na daljavo, objavljamo bralni izziv za osnovnošolce … Vsekakor pa se veselimo dni, ko se bomo spet lahko srečali s knjigo v roki med knjižnimi policami. Do takrat pa se bomo potrudili, da v čim večji možni meri ustrežemo vašim željam po knjigah.

Pripravila:Petra Podkrižnik, Knjižnica Pavla Golie Trebnje

 

DELITE Z OSTALIMI: