• C Novo mesto
  • 13:28
  • Pet, 19.04.2024

Samo še do jutri lahko na Megri spoznate številne karierne priložnosti, ki jih omogoča Marmor Hotavlje

“Samo še do jutri imate priložnost od bližje spoznati številne karierne priložnosti, ki jih omogočamo v našem podjetju,” je sporočila vodja ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje Helena Selak na sejmu Megra, ki je v prvi vrsti namenjen gradnji. Po njenih besedah so se za to potezo odločili, ker si želijo približati čim več ljudem, predvsem pa mladim, ki se šele odločajo za svojo karierno pot. 

 

32. mednarodni sejem MEGRA v Gornji Radgoni predstavlja najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Hkrati mlade opozarja na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudi ciljno izobraževanje in zaposlitev. K temu so se pridružili tudi v podjetju Marmor Hotavlje, saj se jim zdi predstavitev poklicev v praksi zelo pomembna. »Želimo se približati čim več ljudem, predvsem mladim, ki se šele odločajo za svojo karierno pot. Predvsem pa želimo pokazati, kaj vse lahko nekdo počne, če je gradbenik, strojnik, arhitekt, kamnosek, mizar, tehnolog, tehnični risar ali strojni operater,« to je eno izmed sporočil iz podjetja Marmor Hotavlje, ki je prisotno mednarodnem sejmu gradbeništva in energetike in traja vse do te sobote. Na sejmu so poleg rešitev v kamnu in mednarodnih projektov predstavili tudi njihovo poslanstvo, vrednote in način delovanja. »V ospredje pa postavljamo informiranje mladih in njihovih staršev  o ključnih znanjih na različnih delovnih mestih pri nas ter kako se lahko razvijajo in napredujejo.« je dejala vodja ključnih strank Helena Selak.  

Obiskovalcem predstavljajo uspešne projekte, ki jih izvajajo doma in predvsem v tujini, ter poklice, ki pri tem sodelujejo. Njihovo stojnico si je z zanimanjem ogledala tudi ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, ki je ugotovila, da v vodilnem podjetju, ki nudi unikatne rešitve iz kamna, lahko svojo kariero posamezniki zgradijo skozi vse naštete poklice. »Pri nas lahko recimo strojniki delajo praktično vse – od upravljanja in vzdrževanja stroja, tehničnega risanja, do vodenja projektov, ki vključujejo službena potovanja. Zato si želimo, da bi mladi videli perspektivo v izobraževanju za strojne in gradbene smeri,« je pojasnila.

Mladi imajo za svoj razvoj pri njih edinstveno priložnost za rast, saj lahko dijaki del šolskih obveznosti opravijo preko vajeništva ali praktičnega usposabljanja, študentje pa lahko kalijo svoje praktično znanje z delom preko študentskega servisa. Oboji imajo tudi možnost kadrovskih štipendij. »Med svoje vrste vabimo tiste, ki so se pripravljeni dela priučiti, so odgovorni, inovativni, natančni, potrpežljivi in si želijo soustvarjati zgodbo z več kot 300-letno tradicijo. Pridobljena specifična izobrazba in izkušnje niso pogoj, saj imamo v podjetju za vsakega novega zaposlenega vpeljan sistem mentorstva. Pogoj je predvsem odnos do dela in želja po učenju,« je sklenila.

 

https://marmor-hotavlje.si/

DELITE Z OSTALIMI: