• 7.46C Novo mesto
  • 15:35
  • Tor, 12.11.2019

SREBRNA ŽOGICA 2019

V Lendavi je pretekli vikend (12.-14.4.2019) potekal mednarodni turnir “Srebrna žogica,” kjer je nastopilo 200 igralcev iz 6 držav.

Mirnčani smo na tekmovanju nastopili kar z 10 igralci in priigrali nekaj odličnih rezultatov.

Naš najboljši je bil tokrat Nik Zupančič, ki je slavil v kategoriji do 17 let, tako posamezno, kakor tudi v dvojicah skupaj z Matevžem Hermanom. Slednji je v igri posamezno osvojil drugo mesto. Fanta nista imela večje konkurence tako da sta zasluženo slavila.

Solidno so nastopili tudi ostali naši. Med osem najboljših so se uvrstili Lana Livk do 11 let in Vid Koščak do 13 let.

V dvojicah je Vid skupaj z Jelencem iz Medvod osvojil 5. mesto, vendar je prikazal solidno igro. Peti sta bili tudi Neža Krištof in Tara Kavčič v dvojicah do 13 let.

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A89978E0-69A6-4C2A-A0A6-05F4C84D9C3A

SKUPNI TRENINGI DO 13 IN 15 LET

 

V soboto smo mirnski badmintonisti gostili skupne treninge za starostno kategorijo do 13 in 15 let. Na treningih je bilo prijavljenih 17 igralcev iz 4 slovenskih klubov.

Dopoldanski trening je bil predvsem namenjen tehniki, medtem ko se je popoldne bolj ukvarjalo s taktiko in samo igro.

KONEC ČLANSKIH TEKMOVANJ 

April je mesec, ko končamo tudi z članskimi tekmovanji. V soboto je bil odigran še zadnji B turnir, kjer je nastopil Gašper Kirvec in zasedel 4. mesto.

Ker je bilo to zadnje tekmovanje, smo tako dobili tudi končne zmagovalce na člasnkih A in B lestvicah.

Pri moških posamezno je 3. mesto osvojil Gašper Krivec, saj si je na zadnjem turnirju priigral dovolj točk, da je skočil na oder za zmagovalce.

V ženski konkurenci se je najbolje odrezala Nika Arih, ki je osvojila 4. mesto. Na 7. mesto se je uvrstila Jerca Bajuk, takoj za deseterico na 11. mestu pa Nastja Stovanje.

Kot je že v navadi smo največ Mirnčani odnesli v dvojicah. Pri moških se je zmage veselil Aljoša Turk, 7. mesto je zasedel Gašper Krivec, na 8. pa je skočil Urban Herman.

Pri damah sta zmagovalki postali Nika Arih in Jerca Bajuk s kar zavidljivo prednostjo pred tretjouvrščeno igralko.

V mešanih dvojicah so na oder za zmagovalce stopili kar trije mirnski igralci. Zmagovalca sta postala Nika Arih in Aljoša Turk, 3. mesto je osvojila Jerca Bajuk.

Tako smo na koncu Mirnčani osvojili kar tri zmage v skupnem seštevku.

 

Ostalo nam je samo še ligaško prvenstvo, kjer se bodo naši člani 12. maja potegovali za naslov v ljubljanskem Bit centru.

DELITE Z OSTALIMI: