• 2.89C Novo mesto
  • 19:33
  • Sob, 25.01.2020

Ustvarjalni sprehod v antiko

Prva sobota v mesecu je v Trebnjem rezervirana za Sobotno galerijsko dopoldne, niz ustvarjalnih delavnic, ki se je ponovno začel oktobra. Na prvi delavnici nove sezone so udeleženci spoznavali, kako so ustvarjali v antiki.

Na oktobrski delavnici so se zbrali ustvarjalci različnih generacij. V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so pod vodstvom mentorjev Tanje Vesel in Mateja Riflja z rimskim stilusom pisali na povoščene tablice, ki so jih vlili na delavnici. Iz odsluženih keramičnih ploščic pa so izdelovali tudi svojevrstne mozaike. Tako so ustvarili čudovite napise za okrasitev sobe, zabavne tablice z imeni in izvirne napise hišnih številk.

Sobotne ustvarjalne delavnice se bodo nadaljevala novembra, ko bodo udeleženci z Alenko Stražišar Lamovšek naredili hišni kino in domači hologram, decembra bodo z Nino Mrđenovič ustvarjali pop-up voščilnice, januarja bodo s Silvo Mežnar pripravljali naravno kozmetiko, februarja se bodo z Natalijo Marinčič Borin pripravljali na pustno poslikavo obraza, marca pa bodo s Tino Železnik ustvarjali še unikatni nakit.

Sobotne galerijske dopoldneve pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje in CIK-om Trebnje – Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje.

J. S.

Foto: JSKD OI Trebnje

DELITE Z OSTALIMI: