• C Novo mesto
  • 22:17
  • Pon, 08.03.2021

Vlada razkriva: Ali se bodo trgovine odpirale že čez nekaj dni?

Trgovinska zbornica je pozvala k izrednemu sestanku pri Janezu Janši. Pogovori so potekali v smeri zagotavljanja pogojev za čim hitrejše odprtje trgovin.
Sestanka, ki je potekal na pobudo predsednice Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) Mariče Lah, so se udeležili tudi infektologinja in vodja strokovne svetovalne skupine Bojana Beović, predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal ter direktorica družbe Magistrat International Helena Draškovič, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

Dogovorili so se, da bi v primeru izboljšanja epidemiološkega stanja v prihodnjih dneh lahko začeli sproščati nekatere omejitvene ukrepe. Če bi dosledno upoštevanje ukrepov pokazalo vidni napredek pri zajezitvi širjenja covida-19, bi lahko že prihodnji teden začeli odpirati trgovine z oblačili in obutvijo ter avtosalone in nekatere storitvene dejavnosti. Že januarja pa bi bilo lahko s pomočjo izvajanja hitrih testov pred vstopom v trgovine in salone omogočeno tudi obsežnejše odpiranje gospodarskih dejavnosti.

Da pa bi lahko pričeli s sproščanjem ukrepov pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Trgovinska zbornica Slovenije pozivata k doslednemu spoštovanju ukrepov.

Na gospodarskem ministrstvu pravijo, da se zavedajo, da so nekatera podjetja zaprta že večji del leta. Zato si prizadevajo, da bi jim v okviru sedmega paketa ukrepov namenili posebno pomoč.

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Pexels