• C Novo mesto
  • 00:46
  • Ned, 22.05.2022

Avtomobilski salon Slovenije obiskalo 75.000 ljudi

Avtomobilski salon Slovenije, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano, je na Gospodarskem razstavišču uspešno prestal »testno vožnjo«. Obiskovalci so si v 11 dvoranah lahko ogledali 260 vozil, 30 slovenskih premier in veliko drugih novosti oziroma zadnjih trendov s področja avtomobilizma.

Dogodek si je po podatkih organizatorjev v sedmih dneh ogledalo 75.000 obiskovalcev, kar je po ocenah Gospodarskega razstavišča, ki ga je gostilo, veliko. Z izvedbo so bili zadovoljni tako razstavljavci kot obiskovalci in Gospodarsko razstavišče.

Kot je pojasnila direktorica razvojnega trženja na Gospodarskem razstavišču Špela Terpin, so si razstavljena vozila ogledali pripadniki obeh spolov in vseh starosti. Veliko pozornosti je požel tudi tehnološki paviljon z 12 tematskimi sklopi, namenjenimi spoznavanju sodobnih varnostnih in drugih tehnologij. V paviljonu je bilo med drugim mogoče sesti v simulator varne vožnje, doživeti virtualno dirkaško izkušnjo in preveriti, kakšni trendi se na področju avtomobilskih tehnologij obetajo v prihodnosti.

Na Avtomobilskem salonu Slovenije se je sicer predstavilo 260 avtomobilov, od tega 30 slovenskih premier. Sejem je potekal na 12.000 kvadratnih metrih površin, poleg vseh 11 razpoložljivih dvoran pa so mu namenili še tri dodatne montažne. Organizatorji so pred odprtjem navedli, da pričakujejo med 80.000 in 100.000 obiskovalcev. Med 260 razstavljenimi avtomobili 27 avtomobilskih znamk je bilo sedem električnih, sedem hibridnih in tudi nekaj konceptnih.

Trenutne razmere na avtomobilskem trgu so po ocenah predstavnikov slovenskih podružnic največjih svetovnih avtomobilskih znamk sicer spodbudne in kažejo na okrevanje trga po svetovni gospodarski krizi. Optimistični so tudi obeti za prihodnost, ki kažejo na to, da bodo kupci znova več povpraševali tudi po avtomobilih nekoliko višjega cenovnega razreda.

Vir: STA