• C Novo mesto
  • 05:59
  • Sob, 23.09.2023

A lahko??! Vroči prizori Polone (Kmetija) v videospotu FIRBCEV, mladeničev iz Dolenjske

Skupina Firbci je bila ustanovljena leta 2021, pred kratkim pa je opozorila nase s premiernim nastopom v oddaji V petek zvečer s priredbo legendarne uspešnice Jagode in čokolada. Skupino sestavljajo 19-letni Jaka Šinkovec (drugi tenor, igra bobne in je frontman zasedbe), 20-letni Gašper Šinkovec (prvi tenor, igra harmoniko in klaviature), 21-letni Jakob Končina (bariton, skrbi tudi za ritem kitaro in za smejalne mišice članov skupine) in 24-letni Gregor Janežič (drugi bas in bas kitara). »Smo glasbena skupina štirih fantov muzikantov, ki želimo biti drugačni izvajalci domače glasbe od ostalih. V nas tli želja, da bomo zabavali množice ljudi z našo glasbo na velikih dogodkih, pa tudi na privat zabavah. Smo zelo firbčni in bomo iskali nove prijeme za našo najboljšo prepoznavnost v medijih in na koncertih,« poudarjajo mladeniči, ki prihajajo iz Dolenjske.

Za svoj debitantski medijski preboj so izbrali pesem “A lahko!?”, ki je avtorsko delo managerja Roka Švaba (melodija in priredba); besedilo pa je prispevala gospa Vera Šolinc. Pesem je drugačna, dodani so sodobni efekti, ki se odlično zlijejo z ritmom polke. Za pesem so posneli tudi videospot, katerega si lahko ogledate na youtube kanalu.

Le štiri dni od objave videospota in že skoraj 50.000 ogledov!

Junaka iz Kmetije v videospotu

To še zdaleč ni vse, saj štiričlanska zasedba predstavlja svoj glasbeni prvenec z naslovom A lahko?!, katerega izid pesmi je pospremila tudi z videospotom v katerem ne manjka znanih obrazov s slovenske estrade. »Pesem je drugačna, dodani so sodobni učinki, ki se odlično zlijejo z ritmom polke. Za pesem smo posneli tudi videospot in upamo, da vam bo naš prvi singel všeč. Želimo vam prijetno poslušanje in obljubljamo, da se bomo kmalu javili z novo pesmijo. Pesem je že dobila videospot, v katerem nastopajo tudi Polona Kranjc in Tilen Brglez iz letošnjega resničnostnega šova Kmetija,  Sašo Dobnik, ki ga poznamo predvsem kot gasilca Saša, in Rok Švab iz Modrijanov,« o glasbenem prvencu povedo fantje, ki želijo v slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugače obarvano narodnozabavno glasbo, saj težijo k ustvarjanju glasbe za generacijo ‘Firbcev’.

Firbci v oddaji V petek zvečer:

N. D.; Foto: youtube