• C Novo mesto
  • 06:43
  • Pet, 27.01.2023

4 neverjetna dejstva o Italijanih, ki jih zagotovo niste poznali

Če razmišljate o potovanju po Italiji, je še posebej pomembno, da se pripravite na nekatere navade Italijanov. Mnogo italijanskih navad je stvari je znanih po vsem svetu – od hrane, glasbe pa vse do izjemno dobre kave. Vendar pa obstaja tudi nekaj skrivnosti italijanske kulture, ki še niso tako dobro poznane. Poglejmo nekaj najbolj zanimivih.

  • Kava po kosilu je nujna.

Italijani tipičen dan pričnejo s cappuccinom, po kosilu si privoščijo espresso,  včasih pa si celo po večerji privoščijo še eno skodelico kave. Kavo po navadi pijejo kar stoje v baru, saj za pitje espressa potrebujejo manj kot minuto časa. Italijani bodo zmeraj našli prostor in čas za kavo, zavedajte se tega.

  • Za komunikacijo lahko uporabljate telesne gibe.

Bi radi pričeli pristen pogovor z Italijanom, vendar pa ne obvladate italijanščine oziroma niste samozavestni z njo? Ne skrbite. Domačinom res ni mar za slovnico, navajeni so se sporazumevati kar s pomočjo rok in telesne govorice. Seveda poskrbite, da se naučite uporabljati prave telesne znake, da ne boste kdaj uporabili kakšnega, ki ga Italijani ne marajo.

  • Nikoli ne smete zavrniti hrane italijanskih babic.

Najhujši zločin, ki ga lahko zakrivite v Italiji, je zavrnitev domačega kosila, ki ga je pripravila italijanska babica. V Italiji je družina izjemnega pomena in stari starši so visoko spoštovani, še posebej sveta pa je hrana, ki jo pripravi babica. Ko ste torej vabljeni na kosilo k Italijanom, ne smete nikoli reči, da ste siti in prenehati z jedilnikom.

  • Pica z ananasom v Italiji ne obstaja.

Glede ananasa na pici obstaja po svetu mnogo vročih debat, ki kar ne najdejo konca. Nekateri takšne pice preprosto obožujejo, drugi pa iz srca sovražijo. No, v Italiji te dileme ni, saj pica z ananasom ne obstaja. Italijani sadja pod nobenih pogojem ne vključujejo na pico, saj ima sadje preveč intenziven okus, kar ni skladno z lastnostmi sestavin na pici.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash