• C Novo mesto
  • 11:50
  • Pet, 23.02.2024

5 destinacij, ki jih je najbolje obiskati v decembru

Čarobni december je kot nalašč čas za raziskovanje najlepše okrašenih mest, božično-novoletnih sejmov in sprehodov po pravljičnih mestnih trgih, kjer se lahko ogrejete s kozarcem kuhanega vina. Četudi je zunaj hladno, ima pohajkovanje po novih krajih v tem času prav poseben čar, marsikdo pa se ravno v decembru rad odloči tudi za obisk toplih krajev in pobegne stran od nizkih temperatur. Če tudi vi razmišljate o krajšem ali daljšem oddihu v decembru oziroma v času zimskih praznikov, smo za vas pripravili nekaj idej.

Dunaj, Avstrija

Dunaj je eno najlepših in najbolj zaželenih evropskih mest, ki ga lahko obiščete praktično kadarkoli. Prav poseben čar pa ima pozimi oziroma v decembru, ko zažari v soju vseh prazničnih lučk, pomirjujoči glasbi klasičnih koncertov in sladkih okusih vroče čokolade ter saher torte. Če vam uspe najti termin, ko je Dunaj zasnežen, lahko doživite pravo zimsko pravljico.

Benetke, Italija

Če vas od obiska Benetk odvračajo množice in gneča, je sedaj čas, da se opogumite in jih obiščete. Kanali so tihi in mirni, skrivnostno zaviti v meglo, kar vam daje prav poseben avanturističen občutek, cene nastanitev drastično padejo, na ulicah se zbira malo ljudi in dejansko imate svoj prostor in čas, da si v miru ogledate vse znamenitosti. Morda naletite celo na lep sončen zimski dan, ki vam bo pričaral nepozabno izkušnjo.

Praga, Češka

Še ena evropska destinacija, ki zažari v decembru; praznično vzdušje, okrašeno mesto, novoletne lučke, ocvrte sladice, kuhano vino in ogromno festivalov, ki vas bodo navdušili. Praga je cenovno ugodno mesto, ki za vsakogar ponuja nekaj všečnega.

Dubaj, Združeni arabski emirati

Če se zaželite pozimi nekje pogreti, se lahko odločite za obisk bleščečega Dubaja, ki ima odlične vremenske pogoje prav v decembru. Privoščite si lahko skok v toplo morje, raziskujete dih jemajoča nakupovalna središča, znotraj katerih lahko najdete celo drsališče ali smučišče, če si kljub vsemu zaželite nekaj snega in zimskih radosti.

Petra, Jordanija

Za ljubitelje zgodovine in narave je december kot nalašč mesec za odhod v Jordanijo. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk je Petra, kjer je poleti in spomladi preprosto prevroče za pohajkovanje in raziskovanje, zimski meseci pa so mili in prijetni. Ogled Petre lahko vedno kombinirate tudi s skokom v Mrtvo morje, ki ohranja prijetno temperaturo skozi vse leto. Izkusite nepozaben občutek lebdenja v morju in se prepustite zdravilnim učinkom mineralov, ki se nahajajo v Mrtvem morju.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels