• C Novo mesto
  • 01:56
  • Pet, 01.07.2022

7 skrivnosti stevardes, ki vam jih ne bi nikoli zaupale

poletni festival

Skrivnosti stevardes so zlata vredne. Ne glede na vse so ravno one tiste osebe, ki skrbijo, da nam med letom z letalom nič ne manjka. Prvo nepisano pravilo, ki bi se ga moral zavedati vsak potnik, je, da so na letalu prav stevardese tiste osebe, ki imajo glavno besedo po tem, ko se enkrat zaprejo vrata na letalo.

Noben potnik ne bi smel podcenjevati prisotnosti in pomembnosti asistentov na letalu. Ravno stevardese (ki so po večini ženske) so bistvene za zagotavljanje miru in reda med potniki. Njihovo delo je lahko čudovito in hkrati izredno naporno, saj so njihovi delovniki dolgi, prav tako se pa ukvarjajo z vsemi tipi različnih osebnosti potnikov med letom. Katere so torej njihove največje skrivnosti?

Nobena ne bi priporočala pitja vode z letala

To skrivnost že marsikdo pozna, vendar vam nobena stevardesa tega ne bi omenila sama. Izogibajte se pitju vode (ki ni v plastenki) na letalih, saj je njen izvor neznan in nepreverjen.

Ne prosite za kavo, niti čaj, niti si ne umivajte rok

Prvo dejstvo se nadaljuje v drugo. Na letalu ne naročajte kave ali čaja, saj za pripravo teh napitkov uporabijo isto vodo z dvomljivo kakovostjo. Čeprav se po okusu ne zazna, da bi bilo kaj narobe, se lahko hitro okužite s kakšno bakterijo.

Čistoča na letalu je vprašljiva

Stevardese imajo po koncu leta zelo malo časa za čiščenje skupnih prostorov, včasih samo par minut, zato se letalo ne bo nikoli pretirano svetilo.

Opazujejo vas, ko vstopate

Ob vstopu na letalu vas stevardese natančno opazujejo. Če se jim prijazno nasmehnete in jih pozdravite, vas bodo med letom zagotovo boljše in bolj prijazno postregle in se vam posvetile.

Lahko vas namestijo v prvi razred

V primeru, da so še prosti sedeži v prvem razredu in so vrata letala že zaprta, imajo stevardese dovoljenje, da vas brezplačno premestijo na boljše sedeže. To se seveda dogaja zelo poredko.

Ne smejo sprejeti napitnin

Čeprav bi si marsikatera to zaslužila, stevardese nimajo dovoljenja za sprejemanje napitnin. Če jim boste ponudili napitnine, jo bodo skoraj zagotovo zavrnile.

Zamude in nevšečnosti niso njihova odgovornost

Ker so to posledice dejanj drugih faktorjev in za to odgovornih oseb nima smisla, da svojo jezo stresamo na stevardese. One zgolj opravljajo svoje delo.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

 

 

sejmi