• C Novo mesto
  • 12:30
  • Ned, 13.06.2021

9 slovenskih krajev med najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu 

Na letošnji seznam 100 najbolj trajnostnih destinacij so se uvrstile destinacije iz 36 držav, med njimi tudi iz Slovenije. Na ta seznam se je tako uvrstilo devet slovenskih krajev.

Na letošnjem uglednem seznamu najboljših trajnostnih destinacij je poleg Ljubljane še Bled, Brda, Dolina Soče, Kočevsko, Logarska dolina (Solčavsko), Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Neprofitna mednarodna organizacija Green Destinations, ki po strogih merilih ocenjuje in podeljuje priznanja najboljšim praksam svetovnega zelenega in trajnostnega turizma, je objavila aktualni izbor sto najbolj trajnostnih destinacij na svetu.

Ljubljana na seznamu že šestič

Naša prestolnica se je že šesto leto zapored uvrstila na seznam Global TOP 100 Sustainable Destinations in s tem obdržala naslov ene izmed stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu.

 

Ljubljana se je na omenjeno lestvico stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu prvič uvrstila pred šestimi leti, torej leta 2014 in svoje mesto obdržala tudi letošnje leto, kar jo uvršča v sam vrh največkrat nagrajenih za dosežke na področju trajnostnega turizma. Je tudi edino mesto na svetu, ki je ta naslov prejelo že šestič.

Najboljša stoterica bo prestavljena tudi v vodniku Good Travel Guide, ki zainteresiranim popotnikom pripoveduje o svetovnih trajnostnih zgodbah.

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Instagram