• C Novo mesto
  • 13:05
  • Sob, 27.11.2021

Adrenalinski park

Ste željni razburljivih dogodivščin, pri katerih vam bo srce divje utripalo? Imate radi adrenalin? Vas zanima kako spretni ste? Potem bo za vas kot nalašč adrenalinski park, kjer boste lahko preizkusili vse svoje spretnosti in veščine. V današnjem članku zato opisujemo različne adrenalinske parke po Sloveniji. Vabimo vas, da jih obiščete!

Adrenalinski park, kjer lahko med drugim preizkušate meje svojega poguma, se ponavadi nahaja v prekrasni zeleni okolici, ki kasneje, ko se adrenalin poleže, učinkovito sprosti telo in duha. Zadnja leta so takšni ali drugačni adrenalinski parki postali prava uspešnica pri vseh, ki svoj prosti čas radi preživljajo aktivno. Tako lahko izbirate med orjaškimi gugalnicami, plezanjem po drevesih, spuščanjem po jeklenih žicah, skakanjem po velikih trampolinih, … užitek je zagotovljen tako za otroke kot tudi za odrasle!

Adrenalinski park.

Adrenalinski park št.1. Betnava, Hoče pri Mariboru

Ta adrenalinski oziroma pustolovski park ponuja številne dogodivščine, pri katerih bodo v naravi uživali tudi otroci. Tako lahko v parku krepite svojo gibljivost in poskrbite za bolj zdrav način življenja.

Adrenalinski park št.2. Poletni park na Krvavcu

Krvavec ni priljubljen le pozimi, temveč ga ljudje radi obiščejo tudi poleti. Obožujejo ga predvsem kolesarji, saj je na Krvavcu veliko poti z različnimi vzponi in spusti, ki zadovoljijo še tako zahteven okus. Poleti se tu zbirajo številne družine, saj je kot nalašč za krajše ali daljše sprehode, na katerih si oči lahko spočijete ob pogledu na različne rože ter krave in ovce, ki se pasejo na planjavah. Ta adrenalinski park je poln aktivnih in zabavnih doživetij, namenjen pa je predvsem družinam z otroki, mladim in rekreativcem. Tako lahko v njem najdete plezalni pustolovski park, kolesarski park, plezalni stolp, gorske karte in skiroje, salto trampolin, spust s tubo in še bi lahko naštevali.

Adrenalinski park št. 3: Zip-Line v Bovcu

Ste željni razburljivih dogodivščin, pri katerih vam bo srce divje utripalo?

Adrenalinski park v Bovcu vam nudi cca. 2,4 kilometra dolg spust, ki mu lahko rečemo kar letenje na 200 metrih višine, dosegli pa boste tudi do 60 kilometrov na uro. Pri tem boste lahko občudovali čudovito okolico, saj se bo pred vami odprl razgled na dolino zgornjega Posočja. Tisti, ki so adrenalinski park že izkusili, so prepričani, da je izkušnja neponovljiva, zato je nikakor ne smete zamuditi. Naj vam prišepnemo, da za spust ne potrebujete nobene posebne opreme ali izkušenj, pomembna je le želja po dogodivščini.

Adrenalinski park št. 4: Tolmin

Adrenalinski park se ponaša z imenom Maya, nahaja pa se v naravnem okolju, in sicer na drevesih. Pohvali se lahko s kar 9 različnimi preprekami: jungle bridge, Jakobova lestev, steber poguma, adrenalinska žičnica, most iz vrvi, gugalnica, hoja po jekleni vrvi, … Udeležite se lahko tudi različnih adrenalinskih vodnih športov, kot sta kajak in rafting.

Adrenalinski park št. 5: Storž, Rantovše pri Škofji Loki

Najvišji adrenalinski park v Sloveniji krasi najvišja orjaška gugalnica v Sloveniji (21 metrov). Primeren je za staro in mlado. Odlikuje ga nadvse pestra ponudba, tako lahko izbirate med paintballom, igriščem za odbojko in nogomet, kolesarjenjem, pohodništvom, smučanjem, jahanjem, skokom s padalom. Organizirate si lahko tudi piknik.

V adrenalinskem parku boste lahko preizkusili svoje spretnosti in veščine.

Adrenalinski park št. 6: Bohinj, pri Hostlu pod Voglom

Ta adrenalinski park se lahko pohvali s poligonom na višini 8 do 14 metrov. Poligon sestavljajo različne naloge, ki si jih lahko zadate individualno ali skupinsko. Poligona se lahko udeležijo odrasli in otroci, ki so starejši kot 11 let. Tudi tu ne bo manjkala orjaška gugalnica.

Adrenalinski park št. 7: Ljubelj

Tudi ta adrenalinski park ima poligon na višini 8 do 14 metrov, sestavljajo pa ga različne naloge. Je najstarejši adrenalinski park v Sloveniji, vodijo pa ga odlični inštruktorji.

Adrenalinski park št. 8: Bovec Zipline, kanjon Učja

Ta adrenalinski park se lahko pohvali s tem, da je največji Zipline park v Evropi. Ponaša se kar z osmimi jeklenicami, ki vodijo čez kanjon reke Učje. Spusti so res enkratno doživetje in prepričani smo, da ne bo ostal ravnodušen prav nihče. Dosegali boste velike hitrosti, tudi do 60 kilometrov na uro, pri tem pa se vam bo telo napolnilo z adrenalinom in pozitivno energijo. Zipline adrenalinski park je dolg kar 4 kilometre, Občudovali boste lahko lepote neokrnjene narave, imeli pa boste tudi osupljiv pogled na reko Učjo. Izkušnja, ki je ne smete zamuditi!

Adrenalinski park št. 9: Peter Klepec, Sela pri Osilnici

Še en čudovit adrenalinski park, ki ga sestavljajo stolp z jeklenimi stopnicami, plezalna stena, hexagon iz visoko stoječih elementov, spust po jeklenih vrveh, stena za spuščanje, orjaška gugalnica, skok v prazno, … Tu najdete tudi poligone za team buildinge.

Adrenalinski park št. 10: Bled in Postojna

Obisk teh dveh parkov priporočamo predvsem družinam, saj nudita zabavo tako za starše kot tudi za najmlajše. Primerna sta namreč za otroke od 4. leta dalje. Oba parka omogočate številne aktivnosti, med katerimi naj omenimo plezanje, drsenje, spuščanje, hojo in skoke.

Adrenalinski park št.11: Pohorje, Maribor

Tu bodo zabavo in številna doživetja našli tako adrenalinski odvisniki kot tudi tisti, ki bodo v adrenalinski park vstopili prvič. Poskrbljeno je tako za odrasle kot za mlade in otroke, tako za skupine kot za solo obiskovalce. Sem vabijo tudi podjetja, saj park ponuja številne možnosti za graditev timskega duha. Izbirate lahko med mini jetom, sankališčem, višinskim poligonom, kolesarskim parkom, paintballom in tako naprej.

Adrenalinski park št. 12: Raj, Jezero

Tudi ta park vas zagotovo ne bo razočaral, saj se nahaja v naravnem okolju in je izdelan z naravnimi materiali. Nahaja se na skalni pečini sredi gozdne jase. Čakajo vas orjaška gugalnica, adrenalinska žičnica, plezalna pot, ferata, spuščanje po vrvi, pajkova mreža in tako naprej. Na koncu adrenalinske poti boste lahko občudovali tudi čudovit razgled na Kamniške Alpe.

Pripravila: Monika M.