• C Novo mesto
  • 07:54
  • Čet, 09.02.2023

Bloke naj ostanejo BLOKE

Vam je znano, kje so Bloke? Gre za kraj v Sloveniji, ki iz leta v leto postaja zanimivejši za domače in tuje goste. Iz Ljubljane do njih – prej kot ura.  A to ni edini razlog, zakaj postaja ravno ta destinacija tako iskana med turisti. Čas gozdnih varuhov je tu še vedno zelo spoštovan.

Bloško jezero, z naravnim parkom in Glampingom lake Bloke postaja izredno iskan biser, ki je atraktiven v čisto vseh letnih časih. Tako za letošnjo jesen že polnijo svoje naravne kotičke z domačimi in tujimi gosti.

bloško jezero

Jesenska doživetja v naravnem parku Bloke.

 

Narava Bloškega jezera je idilična in takšna naj tudi ostane. Bloški medvedje, race, žabe, raki, ribe in ostala živa bitja kot na primer ljudje iz tega okolja, imajo radi tišino za počitek in oddih. Zato takšne Bloke tudi ohranjajo in želijo.

bloke

Glamping na Bloškem jezeru.

Bloke ocenjujejo zahtevni gostje  

Med gosti Bloke poleg domačih gostov redno beležijo zahtevnejše goste za butični turizem – za katerega zanimanje kažejo predvsem Italijani, Nemci, Francozi, Nizozemci, Belgijci ter ostali gostje iz Evropskih držav.

Pohvalijo se lahko z lepimi ocenami in pohvalami s strani zelo različnih, zahtevnih gostov. Le ti so v večini navdušeni s prečudovito, mirno okolico, prijaznim osebjem  in njihovo domačnostjo.

Na Blokah gostijo tudi zaključene družbe, ki se k njim vračajo zaradi izredno dobrih domačih dobrot. Postrežejo vam z domačimi suhomesnatimi izdelki, doma pripravljeno hrano brez umetnih dodatko ter kruhom iz domače moke. Bloke posameznika vračajo k naravi in sobivanja z njo učijo vseh gostov.

butični turizem

Tuji gosti so iskalci butičnega turizma.

Kdaj obiskati BLOKE?

Kratek in enostaven odgovor na to vprašanje je: ZDAJ! Zdaj je čas, da obiščete Bloke.

Ko drvimo med svojimi vsakodnevnimi obveznostmi je oddih v naravi kot nalašč primeren za umiritev naših misli in stresa. Na Blokah vam je zagotovljeno, da se naužijte lepot, ob jutranjih meglicah spočijte dušo in ob ptičjem petju napolnite srce. V osrčju gozda, ob jezeru namreč stoji prisrčen, z ljubeznijo do narave, skrbno postavljen glamping, ki je odličen izbor za vse, ki bi radi zbežali od hitrega življenjskega ritma ter se želite kadarkoli med letom sprostiti in razbremeniti.

bloško jezero

Bloško jezero v jesenskem času polno zlatih barv.

Poletju na Blokah počasi mahajo v pozdrav. Jesen že trka od daleč na vrata, kar naznanja rahel veter in padec temperatur. Nekaj prostora za goste, ki bi jih obiskali septembra in oktobra je še ostalo.

Ko bo sneg pobelil sosednje griče in pride v park zima, se na Blokah redno zgodi, da je gostov tu še več, največ.

Gneča sicer mnogim gostom ne ustreza, a zamrznjeno jezero v zimskem času privablja na Bloke tako enodnevne obiskovalce kot tiste, ki jim sneg in mraz za nos ne predstavljata ovire.

Udobje narave v Glampingu lake Bloke 

Vsi, ki imate radi naravo in vas pomirjajo jutra, ki zbujajo z meglicami – so Bloke točen naslov, da spočijte dušo in ob ptičjem petju napolnite srce.

Bloško jezero z naravnim parkom – Glamping lake Bloke ustvarja v naravi posebno pravljico. V naravnem parku boste začutili svežino čistega zraka. Nočili boste pod milim nebom v glampingu – lesenih hiškah iz borovega, češnjevega in smrekovega lesa iz bližnje okolice.

Prebudili se boste v jutra polna ptičjega žvrgolenja, čez dan pa si boste lahko privoščili krajši sprehod ali daljši pohod. Idiličen park ponuja tri hišice za dve osebi, tri malo večje lesene hišice za štiri osebe, dve unikatni Krpanovi sobi za štiri oz. pet oseb ter studio s kopalnico in kuhinjo za pet oseb.

glamping bloke

Udobje lesenih hišk na visokem nivoju.

Jesen na Blokah 

Glamping lake Bloke je izrazito naraven glamping, saj je obdan z gozdom. Ne bojte se, ne dežja – ne mraza, zavetje boste našli v Medvedjem dvorcu poleg hišk, kjer boste jedli domač zajtrk in se gostili z dobro domačo hrano.

Ko ne veste kaj storiti v življenju, pojdite ven, v gozd, na travnik, ob jezero ali v hribe.  Vse to in še več vam ponuja naravni park – Glamping lake Bloke pri Bloškem jezeru v mali vasici na Blokah.

Narava Bloškega jezera je idilična, takšna naj tudi ostane. Bloški medvedje, race, žabe, raki, ribe in ostala živa bitja kot na primer  ljudje iz tega okolja, potrebujejo tišino za počitek in oddih. Zato spoštujte načela gozdnih varuhov, čas za mir in tišino – od 22h do 6h, je tu namreč še vedno zelo spoštovan.

bloke lake

Rezervacije za jesenska doživetja.

S.B., foto: Glamping like Bloke