• C Novo mesto
  • 15:48
  • Sre, 27.09.2023

Družinske počitnice v Prlekiji

Če letošnje počitnice iščeš nekaj za res drugačnega, je čas poletnih dni lahko navdih za raziskovanje novih krajev. Med dopusti, ko se sprostimo je to tudi čas, da zase najdemo posebna doživetja, ki vam jih v Prlekiji zagotovijo na več načinov. 

Terme Banovci, idealno izhodišče za raziskovanje Prlekije

Terme Banovci so lahko dobra izhodiščna točka za raziskovanje Prlekije. Majhne, rustikalne terme v osrčju prleških ravnic, nudijo domače okolje in termalne vrelce za počitek. Obdane so z jeruzalemskim vinorodnim okolišem, ki ponuja veliko možnosti za doživetja. Dva velika plavalna bazena, tobogani in termalna voda, ki ima 36stopinj celzija dnevno privabi veliko domačih in tujih turistov. V termah so pripravili bogat program doživetij za otroke in odrasle. Odrasli lahko vsak dan pričnejo z jutranjo telovadbo, igrajo odbojko, tenis, se odločijo za hiking. Sodelujejo pa lahko tudi pri kuhanju gina in bograča ali drugih prleških jedi. Lahko pa se enostavno prepustijo in ovijejo v zlato masažo z eteričnimi olji, sprostitveno masažo ali pa se odločijo za kak pomladitveni tretma. Zanimiva in zagotovo ena lepših je tudi savna v prleškem stilu, kjer lahko gosti uživajo v finski, turški ali infrardeči savni. To savno enostavno morate doživeti.

terme

Počitnice v Termah Banovci.

Za otroke posebno doživetje

Terme Banovci so edine terme, ki imajo tako pester animacijski program za otroke, da otroke »komaj kaj  vidimo«. Otroci se podajo na gusarsko izkušnjo z Banovičko ion gusarjem Edijem, starši pa imajo čas zase. Vsak dan 4 ure, otroci iščejo zaklad, delajo svoj denar, pečejo palačinke, se odpravijo na pot okoli term in raziskujejo skrivnosti nastajanja term in nekdanjih prebivalcev, ki so tu nekoč živeli. Na zelo izviren način se otroci učijo skozi igro, so polni pričakovanj, saj jih vsak dan čaka nov izziv. Igrajo se različne prleške igre in tako so tudi športno aktivni. Na primer skakanje v vrečah, tekmovanje v plavanju in drugo. Cela družina lahko uživa v skupnih Astro večerih, ki so pričarajo zvezde v rokah in združujejo.

terme

Poletna doživetja v Termah Banovci.

Doživetja v okolici

Za družine je v Prlekiji zelo zanimivo. Okolica ponuja neskončno možnosti za zbiranje spominov. V termah priporočajo obisk Expano doživljajskega parka in 3D izkušnjo, polet z balonom po Prlekiji, ki je ne gre zamuditi. Zagotovo se je treba ustaviti tudi v Vulkaniji, kjer obiskovalci na zanimiv način spoznajo pokrajino, pa vrt Orhidej v Dobrovniku za mame, Sikalu ZOO v Radencih, Hišo Gibanice Hudo dobro, domačo obrt z unikatnimi izdelki Pomelaj. Različni ponudniki imajo možnost aktivne vključitve cele družine v aktivnosti, ki jih izvajajo. Tako je na primer možno, da sami pripravite in spečete prleško gibanico, da sami izdelate kak izdelek iz koruznega ličja. Prlekija ponuja številne pohodniške in kolesarske poti, v Termah Banovci si je mogoče najeti električno kolo.

Prleška kulinarika in odkrivanje vinskih kleti

Domača postržjača, panovski kruh, bograč, prleška in prekmurska gibanica, Zeleni gaj. Se vam že kaj cedijo sline? Vonj babičinih dobrot prihaja iz kuhinje v Termah Banovci. Prleške in Prekmurske dobrote izpod rok našega šefa kuhinje Bineta in Maje vsak dan razveseljujejo goste in razvajajo okuse. Na meniji boste našli še ajdove žgance s kislo smetano, pa ocvirke in nekatere čisto lokalne specialitete, ki pa naj ostanejo presenečenje. Ne gre pa tudi brez »pohanega pišeka«, ki ga imajo najraje upokojenci, ob četrtkih.

terme

Prleška kulinarika na krožniku.

Iz skritega in najbolj sladkega kotička v kuhinji, se bo smejala Vida. Vida naredi najboljšo prleško gibanico. Njen hladilnik skriva vse dobrote in sladice iz Pomurja. V Termah Banovci imajo tudi hišno sladico Zeleni gaj, slastno vanilijevo kremo z maskarponejem in bučnim olje. Ne sme manjkati niti sladoled z bučnim oljem. Za prste obliznit.

Brez česa ne smete iz Prlekije? Bučno olje, domači banovski Brin gin, prleška gibanica.

terme

Prleške dobrote.

Vinorodni okoliš Jeruzalem in vinska pot Goričko v Prekmurju ponujata obisk priznanih turističnih kmetij in vinarjev. Za to izkušnjo boste potrebovali več dni, seveda pa lahko obiščete le kakšnega vinarja ali dva, da okusite Pomurje. Puklavec Family vines in Zidanica Malek na primer poleg vrhunskega vina omogočata tudi ogled proizvodnje vin in obisk vinske kleti. Vina, ki so prejela neskončno mednarodnih priznanj so na voljo za okušanje. Marof v Prekmurju ima na voljo omejen izbor vin, s prelepim pogledom na vinograde. Mimogrede, njihova vinska klet je v obliki ladje, pred njo najdemo izvirne, ročno izdelane skulpture ribic izpod priznanega mojstra. Radgonske Gorice in Dom Penin vam bo ponudil širok nabor vin, od zelo popularnega špricarja, do izbranega penečega vina.

Vse več Slovencev se odloča, da med počitnicami ostanejo doma, v prelepi Sloveniji. Terme so postale zelo zaželjene, saj se tu lahko kopajo in sproščajo. Dnevno se odpravijo še na kak izlet in tako združijo počitek s pohajkovanjem.  Direktorica Lea Hofman je povedala: »Veseli smo, da se naši gostje vračajo, vse več pa je tudi novih gostov iz Slovenije in tujine. Ponujamo možnost namestitve v hotelu, vse večje zanimanje pa je za kempiranje. Zelo priljubljene so tudi naše mobilne hiške, ki ponujajo lasten jacuzzi, žar in zasebnost. Zadovoljni smo, ko vidimo otroške nasmehe in veselje, ko se vključijo v naš animacijski program z Gusarjem. In seveda, ko vidimo zadovoljne starše.«

terme

Mi vas vedno pričakamo odprtih rok.

Če vas zanimajo počitnice v Prlekiji, lahko ponudbo Term Banovci preverite tukaj https://poletje.termebanovci.si/