• C Novo mesto
  • 14:47
  • Čet, 22.02.2024

Enostavna potovanja, na katera se lahko brez skrbi odpravite z otroki

Če ste tudi vi navdušenci nad potovanji in odkrivanjem novih delov sveta, pa niste prepričani, ali je to primerno za vaše otroke, berite naprej. Če ste si ustvarili družino, vas to ne rabi odvrniti od vaših sanj, potovanja so lahko povsem enostavna in zabavna tudi z otroki. Pomembno je le, da se znate sprostiti in načrtovati potovanje tako, da bo zanimivo za vse. Kam na potovanje?

Vietnam

Vietnam je odlična destinacija za družine z otroki, ki obožujejo plaže, morje, lepo naravo in podobno. Otroci sicer ne smejo biti premajhni, saj je pot do tja nekoliko naporna, tam pa je način bivanja zelo enostaven in cenovno zelo ugoden. Turistične destinacije so urejene, varne in zanimive. Če nimate veliko izkušenj s potovanjem v lastni režiji, vam svetujemo, da za daljše potovanje zaprosite za pomoč pri potovalni agenciji.

Francija

Francija je znana po svojih kulturnih in zgodovinskih atrakcijah, vsekakor pa to ni vse, kar ponuja. Otroci naravnost obožujejo Eiffelov stolp, Disneyland in čudovite francoske parke. Če se odpravite v spomladanskem času ali zgodaj jeseni, lahko ujamete čudovite sončne dni.

Velika Britanija

Domovanje Beatlov, Harryja Potterja in gledališča je lahko odlična destinacija za družine. Prevoz v Veliki Britaniji je enostaven, potovanje z letalom je kratko in ne preveč naporno. Primerno je tako za mlajše kot tudi starejše otroke, načrt pa lahko prilagodite glede na njihovo starost.

Španija

Še ena destinacija, kamor se lahko odpravite po morske in plažne užitke. Peščene plaže so raj za otroke, poleg tega pa Španija ponuja še veliko več; čudovite parke, nogometne stadione za nogometne navdušence, okusno in cenovno ugodno hrano, urejene živalske vrtove in še kup drugih atrakcij.

Italija

Italija je dom odlične kulinarike, nad katero so zelo verjetno navdušeni tudi vaši otroci. Ponuja ogromno različnih znamenitosti; od pohajkovanja po unikatnih italijanskih mestih, poležavanja in igranja na peščenih plažah, do obiskov zabaviščnih parkov in raziskovanja unikatnih naravnih lepot.

Hrvaška

Slovenci zelo pogosto obiskujemo Hrvaško, zato je morda to tudi prva ideja, ki vam pride na pamet, ko pomislite na potovanje z otroki. Če se še niste podali skupaj na morje, se lahko brez skrbi, saj je izbire ogromno, pot je lahko tudi zelo kratka in nenaporna – odvisno, kam želite. Če imate majhne otroke, se morda prvič odpravite izven sezone, tudi preživljanje časa na morju v spomladanskih mesecih je lahko čudovito.

Egipt

Če ste bolj drzni in radi raziskujete eksotične kraje, se lahko odločite tudi za Egipt. Družine, ki imajo majhne otroke, se ponavadi odločijo za preživljanje počitnic v enem izmed številnih resortov, kjer imate na voljo vse: plažo, morje, hrano, pijačo, animacije. Če imate nekoliko starejše otroke, pa se seveda brez težav odločite tudi za raziskovanje Egipta izven resortov.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels