• 25.94C Novo mesto
  • 10:18
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

Odločite se za glamping

Odpočijte se in si naberite novih moči v naravi, a v vsem udobju, ki vam ga nudijo hoteli. Odločite se za glamping! Glamping postaja vedno bolj popularen … to je moderen način kampiranja, namenjen vsem, ki radi kampirajo, sovražijo pa mokre spalne vreče in mukotrpno postavljanje šotorov. Zato si raje privoščijo bivanje v hiški, ki ima udobno posteljo.

Kaj ponuja glamping?

Glamping

Glamping torej ubije 2 muhi na 1 mah. Po eni strani vam omogoči, da bivate v naravi, kjer imate mir in zasebnost, poleg tega pa vam nudi tudi razkošje hotelskih sob. To je vrsta turistične ponudbe, ki predstavlja luksuzno kampiranje, hkrati pa tudi stik z naravo. Zato so v različnih kampih pričeli ponujati višji nivo storitev Tako so postavili mobilne hiške, ki so imele zunanji žar, kopel z mehurčki in tako naprej. Nastajala so tudi manjša turistična naselja, ki ponujajo le glamping.

Bistvo glamping naselij je v tem, da so manjša, zato lahko omogočijo veliko zasebnosti. Najdemo jih ob rekah, jezerih, ob morju, pa tudi v gorah … Namestitev je lahko v obliki mobilnih hišk, brunaric, udobnih šotorov, hišic na drevesu, ciganskih vozovih, ameriških retro prikolicah in tako naprej. Seveda ne sme manjkati luksuz. Tako so tu bazeni, savne, masaže, takšne in drugačne vodne kopeli … Hrano si lahko pripravljate samostojno, še bolj aktualna pa je ponudba, ki vsebuje tudi kulinariko. Osebje vam tako zjutraj prinese okusen zajtrk, postrežejo pa tudi s čudovitim kosilom in večerjo. Najbolj pomembno ob tem pa je to, da imate zagotovljen popoln mir, daleč od ponorelih turističnih mest.

Kateri glamping bi izbrali vi?

Bi za glamping izbrali leseno hiško, kjer imate udobno posteljo in strehi nad glavo, morda še čeber tople vode, v kateri se lahko z užitkom namočite? Ali pa bi raje izbrali večji glamur – posebne šotore, v katerih ne manjkajo niti klimatska naprava ali džakuzi?

Garden Village Bled

Glambing se nahaja na mestu nekdanje vrtnarije, nekaj sto metrov od Blejskega jezera. Zasnova je premišljena do zadnje pikice, tu je tudi ekipa, ki se vsak dan ukvarja s tem, kako bi vse skupaj lahko še izboljšali. Glamping ima več vrst namestitve: drevesne hiške in šotori. Zelenjavo pridelujejo sami, promovirajo pa tudi svojo restavracijo – skozi njo namreč teče potoček, na mizah pa raste trava.

L.stile Lucija

To je najmanjši in obenem najbolj oseben glamping: jurta v zaledju Lucije na slovenski Obali. Lastnica jo je postavila kar na neuporabnem delu svoje kmetije, v čudovitem gozdičku. Seveda bi lastnica ponudbo rada še razširila, želi imeti tudi posebno jurto za mladoporočence. Jurta je ena izmed najbolj razširjenih glamping namestitev. Opremo v jurti je lastnica dodala sama, na voljo pa imate tudi bazen in letno kuhinjo. Ta jurta je edini glamping, ki ga najdete na Primorskem.

Big Berry Primostek

Glamping

Tu gre za sodoben kamp, za katerega pravzaprav ne marajo, da ga imenujemo glamping, čeprav deluje po istem principu. Kamp je pravo razstavišče mobilnih hišk, ki prihajajo iz podjetja Hosekra, hkrati pa tudi laboratorij, kjer se preizkušajo različne ideje za še večje doživetje. Morda bo za marsikoga to letovišče preveč sodobno, saj tu ne izstopa domačnost. Vsakogar pa bo presenetila notranjost čudovitih hišk, kjer je prostor res dobro izkoriščen, tako da ni nobenega občutka utesnjenosti.

Keltske hiške Podzemelj

Glamping stoji v znanem belokranjskem kampu ob reki Kolpi, pravzaprav ga je le za vzorec. Sestavljajo ga namreč dve hiški in savna. Hiški sta prijetni, ravno prav veliki za dve osebi. Hiški sta utemeljeni na ideji daljne zgodovine. Glamping je prijeten predvsem takrat, ko ni gneče, saj znajo v nasprotnem primeru množice obiskovalcev napraviti pravo gnečo. Privoščite si trganje pogače on kozarcu lokalnega vina ter ob pogledu na reko, ki je meja med Slovenijo in Hrvaško.

Chateau Ramšak

To je edino glamping središče, kjer se zgodba povezuje z vinom. Zgrajeno je v sadovnjaku podeželske vile v Počehovi, kjer se ukvarjajo s pridelavo grozdja in vina. Glamping je zanimiv prav zato, ker se nahaja v sami bližini mesta Maribora, do koder je le nekaj kilometrov. Glamping resort ima v vili stiskalnico vina, čaka pa na svojo restavracijo, zaradi katere bodo gostje še raje prihajali.

Gozdne vile Bled

S temi vilami se je pravzaprav vse začelo. Lesene hiške so sodobna in udobna različica oglarske koče kožarice, pravi model za pare. Hiške za družine so dodali šele kasneje. Tu se nahaja tudi koča z imenom Lushnino, ki je ena najbolj prepoznanih koč v slovenskem glampingu.

Park Idila Bloke

Glamping

Glamping park Idila je dokaz, kako lahko prizadevanje ene družine spremeni nek kraj v pravo turistično destinacijo. Park je del gozda pri umetnem jezercu v vasi Volčje na Bloški planoti. Pohvali se lahko s 6 hišicami, ki se lahko pohvalijo z unikatno in umetniško obdelavo lesa. Tu lahko vidite tudi skulpture: orjaške medvede, ki jih hodijo gledat od povsod.

Olimia Adria Village Podčetrtek

V tem glamping resortu se gostov kar dere, predvsem zato, da izkoristijo blagodejne učinke termalnih voda. Glamping vas ima 20 šotorov in dve vsebinski enoti: ena je za pare, druga za družine.

Če ste se torej naveličali navadnega kampiranja in iščete nove ideje za preživljanje svojega težko prisluženega dopusta, se odločite za glamping. Prepričani smo, da vam bo tak oddih za vedno ostal v lepem spominu. Čudovite lokacije v naravi, pa naj bo to ob morju, sredi gozda, v planinah vam bodo vzele dih in tja se boste še večkrat radi vrnili.

Pripravila: Monika M.

Odločite se za glamping
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.