• C Novo mesto
  • 09:34
  • Čet, 19.05.2022

Hiša Druženja se predstavi

Hiša Druženja je nov prostor za ohranjanje tradicije druženja. V njej s pomočjo različnih vsebin, delavnic in dogodkov ponujamo nova doživetja ter obujanje starih običajev. Obenem je to prostor, kjer lahko spoznavate lokalno kulinariko in domače vinarje. Druženje nas povezuje in hkrati bogati.

Kje se nahaja Hiša druženja?

Hiša druženja je del nove ponudbe Gostilne Javornik, kjer so doma jedi iz krušne peči. Najdete jih na Rakovniku pri Šentrupertu na Dolenjskem, v čudovitem novem ambientu, ki ga odlikujejo kamen, les in steklo. Ob toplejših dnevih pa je druženje možno tudi na ograjenem vrtu ali pod bližnjim kozolcem, ki skupaj tvorijo celoto.

Kulinarika in vino

Dolenjska je znana po vinorodni pokrajini in bogatem delovanju vinogradniških društev. Društvo vinogradnikov Šentrupert bo poskrbelo, da boste v Hiši druženja spoznali pristna dolenjska vina, na degustaciji in predstavitvi Dobrot Dolenjske pa boste lahko poizkusili izvrstne izdelke lokalnih pridelovalcev hrane.

Spoznali boste pristna dolenjska vina, na degustaciji in predstavitvi Dobrot Dolenjske pa boste lahko poizkusili izvrstne izdelke lokalnih pridelovalcev hrane. Foto: Arhiv ponudnika

Kuharske delavnice

Vas zanima, kako pripraviti jedi v krušni peči? Udeležite se kuharske delavnice za pripravo jedi iz krušne peči, kjer boste izvedeli trike in skrivnosti za pripravo krušne peči ter jedi v njej. V pomoč pri tem pa vam bo tudi knjižica z recepti. Po delavnici pa si oglejte razstavo Gostilne v Mirnski dolini nekoč.

Foto: Alenka Stražišar Lamovšek /LenkaPhotography

Igre & ustvarjanje

Da je človek popoln samo takrat, ko se igra, je menil Friedrich Schiller. Udeležite se ene izmed delavnic, ki so jih v Hiši druženja pripravili za vas: stare gostilniške igre, igre naših prednikov, izdelava fotografij na lesu. Delavnice so lahko tudi odlična ideja za team buildinge na nekoliko drugačen način.

Foto: Alenka Stražišar Lamovšek /LenkaPhotography

Vandranje

Vabimo vas, da si Mirnsko dolino ogledate na malo drugačne načine:

  • S kolesom po Mirnski dolini – pripravili smo nekaj zanimivih itinerarjev za aktivna doživetja,
  • Od kmeta do kmeta – izkoristite obisk Hiše druženja za nakup pridelkov tam, kjer jih pridelujejo (zelenjava, meso in mesni izdelki, moka in izdelki iz žit, kvalitetna olja in semena, ipd.),
  • S konjem okrog Šentruperta – za ljubitelje jahanja smo pripravili nekaj predlogov jahalnih tur.

Vsebine so nastale v okviru projekta Hiša druženja in dobrot Dolenjske, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Partnerji projekta so: Občina Šentrupert, Društvo vinogradnikov Šentrupert, Bojan Brcar, ZTR Temeniške in Mirnske doline.

Naročnik objave: Gostilna Javornik, Goran Pevec s.p., avtorstvo fotografij: Alenka Stražišar Lamovšek /LenkaPhotography

Oddajte povpraševanje in prejeli boste več informacij o Hiši druženja in možnostih novih doživetij:

S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji.