• C Novo mesto
  • 11:12
  • Sre, 18.05.2022

Javornik Arkade prežele Ljubljano z okusi Dolenjske

Ljubljanska tržnica pod Plečnikovimi arkadami je dobila novo zvezdo. Dolenjska gostilna Javornik, ki je poznana po celotni Sloveniji, je odprla svoj bistro ob Ljubljanici. Javornik Arkade, kot so poimenovali svoj lokal, bodo ponujali tradicionalno in klasično hrano dolenjske pokrajine ter svoje specialitete. Kako je Dolenjski ambient zaživel v Ljubljani in kaj bo znana gostilna ponujala v Ljubljani?

Javornik Arkade je prišla v Ljubljano

Gostilna Javornik se nahaja na Rakovniku pri Šentrupertu na Dolenjskem. Krasi jo čudovit ambient, odlična lokalna kulinarika, pristna vinska karta in prijazno osebje. Ni čudnega, da so v svojem gostilniškem obratu nabrali najlepše, kar ponuja Dolenjska dežela, vse od vinogradništva do slastne prehrane. Zadnja pridobitev gostilne Javornik je Hiša druženja, kjer gostje spoznavajo Dolenjska vina in lokalne dobrote. Gre za prostor, kjer se ohranja tradicija druženja in obujajo stari običaji.

Plečnikove arkade ob Ljubljanici v srcu glavnega mesta so v zadnjih letih doživele že kar nekaj sprememb. V zadnjih letih je cilj jasen, prikaz lokalne kulinarike dežel celotne Slovenije. Nova pridobitev so prav Javornik Arkade, kjer pa vsekakor gre za najnovejšo pridobitev gostilne Javornik iz Rakovnika pri Šentrupertu. Kdor si kljub čudovitemu cilju ne more privoščiti izleta na Dolenjsko, mu le to pričarajo kar v Ljubljani.

Javornik Arkade bodo ponujale lokalno kulinariko Dolenjske s svojim bistro razvojem

Javornik Arkade bodo ponujale lokalno kulinariko Dolenjske s svojo bistro ponudbo.

Plečnikove arkade z Dolenjskimi okusi

Bistro Arkade ponuja poznane enostavnejše jedi, kot so narezki, siri in solate. Vsak dan bo na meniju druga enolončnica, gostje pa bodo našli tudi druge tople jedi. Njihov glavni namen je predstavitev Dolenjske kulinarike in lokalnih izdelkov, sama ponudba bo tako v celoti temeljila na njihovi prepoznavni gostoljubnosti in okusih. Obljubljajo tudi razvoj čisto svojega bistro koncepta, ki bo temeljil na lastnostih, ki krasijo gostilne na Dolenjskem. Da se vse ne konča pri hrani bodo poskrbela tudi vrhunska vina, penine in žgane pijače.

Kot pravijo sami: ” postrežemo z nasmehom in začinimo z ljubeznijo”. V trenutnih časih je za mnoge odlična izbira tudi možnost take-away, kjer lahko vse jedi gostje odnesejo kar k sebi domov. Dolenjska je prišla v Ljubljano in se naselila pod Plečnikove Arkade ter v domove glavnega mesta,  vabljeni, da jo okusite!

Tudi ljubitelji vrhunskih vin, penin in žganih pijač ne bodo razočarani.

Foto: Gostilna Javornik

cvetličarna