• C Novo mesto
  • 11:33
  • Ned, 13.06.2021

Kaj se dogaja z letališčem Jožeta Pučnika?

Kam bomo lahko še leteli iz Ljubljane?

Potem ko se je ob zaključku poletnega voznega reda, že tako majhno število (tujih) prevoznikov, še zmanjšalo, saj so slovo napovedali trije prevozniki na štirih rednih linijah. Najprej sta “odletela” letalska prevoznika Wizzair in Transavia.

Prejšnji teden pa je z leti v Beriln zaključil EasyJet, britanski prevoznik pa je nato še odpovedal vse lete iz Ljubljane v London za začetek zimskega voznega reda, pa vse do sredine decembra.

Madžarski Wizzair se v Ljubljano ne namerava vrniti pred pomladjo 2021. Enako tudi nizozemska Transavia lete v Ljubljano načrtuje v prvi polovici januarja 2021. Prvi let britanskega prevoznika EasyJet iz Ljubljane v Berlin je predviden 28. marca 2021.

 

Finnair najavil vrnitev v Ljubljano

Finski letalski prevoznik je predstavil nove načrte pred prihajajočim se zimskim voznim redom ter tudi nakazal smernice za poletni vozni red 2021, v katerem je zopet Ljubljana.

Ponovno vzpostavitev letov med Ljubljano in Helsinki trenutno najavljajo za drugo polovico aprila 2021.

Prvi let je predviden v ponedeljek 26. aprila.

Leti naj bi bili kar 6x tedensko, vsak dan, razen ob četrtkih. Na letih pa so trenutno predvidena 144-sedežna letala Airbus A319 in 174-sedežni Airbusi A320. Finski prevoznik je v zadnjih letih med Ljubljano in Helsinki v povprečju prepeljal okoli 30 tisoč potnikov letno, še sporočajo z brniškega letališča.

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Pixabay