• C Novo mesto
  • 18:16
  • Ned, 14.04.2024

Kam za krompirjeve počitnice?

Oktober je odličen mesec za krajši oddih ali potovanje, saj je glavna sezona dopustovanja mimo, zato se lahko marsikje izognete neprijetnim gnečam in visokim cenam. Če še ne veste, kam bi se odpravili za krompirjeve počitnice, imamo za vas nekaj idej.

Mavricij

Če iščete daljne destinacije, kjer boste uživali v pravem tropskem raju, je otoška država Mavricij odličen predlog za potovanje v oktobru. Ker gre za tropsko destinacijo, so temperature prijetne skozi vse leto, oktobra pa se izognete morebitnemu deževju ali pretirani vlažnosti. Sončno vreme je zagotovoljeno predvsem na zahodnem delu obale.

Grčija

Najboljši čas za obisk grških otokov je oktober, ko je vreme še vedno toplo in prijetno, gneča pa je manjša. Stroški nastanitev se prav tako povprečno znižajo za 20 %. Oktobra lahko v Grčiji uživate na plaži, raziskujete otoke, opazujete ptice, se sprehajate po mestih in udeležujete tudi trekingov.

Mehika

Vredno je razmisliti tudi o jesenskem obisku mehike. Eden največjih festivalov (festival Internacional Cervantino) se odvija prav v oktobru, prav tako pa je vreme primerno za uživanje na plaži. Izognili se boste večji gneči, saj turisti začnejo množično prihajati v Mehiko v decembru.

Španija

Španija ponuja ogromno različnih aktivnosti na prostem, slastne kulinarike, bogate arhitekture in kulturnih znamenitosti. Vreme je oktobra še posebej prijetno na jugu, zelo možno je, da se boste brez težav kopali v mediteranskem morju. Ker ni več neznosne vročine, je to pravi čas za pohajkovanje naokoli in raziskovanje te čudovite države.

Francija

Tudi s Francijo oktobra ne morete sgrešiti. Čas je za preizkušanje svežih francoskih vin, obisk Disneylanda in drugih zabaviščnih parkov v duhu noči čarovnic, romantičnih sprehodov po Parizu in obisk francoske obale.

Havaji

V oktobru so dnevi na Havajih dolgi, topli in sončni, kar je kot nalašč za vse avanturiste, ki radi pohajkujejo okoli in raziskujejo tropski raj. Tudi, če si želite zgolj sproščujoč oddih na plaži s knjigo v roki, bodo Havaji odlična destinacija jeseni.

Italija

V oktobru lahko v Italiji najdete več odličnih festivalov vina in hrane ter praznih plaž, ki so še vedno prijetno tople. Vreme je oktobra ponavadi zelo prijetno in toplo, kar vam omogoča enostavno sprehajanje in ogledovanje znamenitosti. Južna Italija še dolgo v oktober in november omogoča tudi povsem enostavno in prijetno kopanje v morju.

Praga

Nepozabno doživetje je tudi obisk jesenske Prage. Odvija se veliko zanimivih fetsivalov, na katerih lahko uživate ob tradicionalnem pivu, pečenem mesu in unikatnih čeških sladicah, ki se jih bodo razveselile predvsem vaše brbončice.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels