• C Novo mesto
  • 16:27
  • Sre, 27.09.2023

Najbolj ugodne destinacije za preživljanje počitnic na morju

Glede na visoko rast cen na hrvaški obali si je marsikdo letos premislil in išče cenovno ugodnejše rešitve za preživljanje dopusta na morju. Če še niste prepričani, kam bi se odpravili na oddih in privarčevali nekaj denarja, imamo za vas nekaj idej. Raziskujete lahko nove kraje, spoznavate različne kulture in običaje, hkrati pa uživate na plaži ob nekoliko nižjih cenah kot pri naših sosedih. Zakaj pa ne bi letos preživeli počitnic nekoliko drugače kot ponavadi?

Grčija

Če želite doživeti nepozabne počitnice na morju, je Grčija odlična destinacija za to. Odpravite se lahko na enega izmed grških otokov ali pa svoje počitnice spremenite v mini potovanje in jih obiščete celo več. Grčija ima čudovite bele peščene plaže in kristalno čisto, zelo toplo morje, ki vas bo navdušilo. Iz bližnjih letališč so na voljo relativno ugodne letalske karte, prav tako pa so cene hrane in nastanitev v Grčiji razumne. Uživate lahko v slastni mediteranski kuhinji in si ogledujete čudovita grška mesta.

Mehika

Če želite potovati nekoliko dlje, je Mehika zanimiva ideja za potovanje. Cancun, Puerto Vallata in Plata Del Carmen so čudovite morske destinacije, ki ponujajo cenovno zelo ugodne nastanitve in hrano. Nekoliko več kot v bližnje kraje boste verjetno sicer odšteli za letalsko karto, ampak celokupno pa je lahko to zelo ugodno potovanje, sorazmerno vas bo največ verjetno stala ravno pot tja in nazaj.

Tajska

Če prežite na ugodne letalske karte, je lahko potovanje na Tajsko resnično poceni. Gre za zelo zanimivo državo, ki ponuja ogromno kulturnih in naravnih lepot, seveda med drugim tudi rajske tropske plaže s palmami in turkiznim morjem. Hrana in nastanitve na Tajskem so cenovno zelo ugodne, zato si marsikdo brez težav privošči dva ali tri tedne dopusta na Tajskem.

Vietnam

Podobno kot za Tajsko velja tudi za njeno sosedo. Pravzaprav je turizem na Tajskem bolj razvit, zaradi česar so cene celo nekoliko višje kot v Vietnamu, seveda pa odvisno od kraja, kamor se odpravite. Če želite doživeti avtentično, pustolovsko in cenovno ugodno potovanje v Azijo, kjer lahko veliko časa preživite na morju, je Vietnam zagotovo zanimiva in dobra izbira.

Albanija

Vedno več Slovencev se odloča za preživljanje počitnic v Albaniji, saj ta prečudovita država ponuja dolge peščene plaže s kristalno čistim morjem, ugodne nastanitve in hrano ter zanimive kulturne znamenitosti. V Albanijo lahko letite iz bližnjih letališč, lahko pa načrtujete roadtrip in se po poti še ustavite na Hrvaškem.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels