• C Novo mesto
  • 17:09
  • Sob, 18.05.2024

Najboljše potovalne destinacije za kulinarične navdušence

Kdo na potovanjih in počitnicah nima rad dobre hrane? Če je tudi za vas odlična kulinarična izkušnja obvezen del vsakih počitnic in obiskov tujih držav, potem nujno obiščite spodnje kraje – če jih seveda do sedaj še niste. Te destinacije namreč slovijo kot svetovno znana kulinarična mesta, kjer lahko razvajate svoje brbončice na edinstven način in uživate v avtentični lokalni hrani domačinov.

Grčija

Ne glede na to, ali se odločite za obisk celinske Grčije ali enega izmed otokov, nikakor ne smete izpustiti možnosti, da poskusite njihov gyros ali suvlaki. Njihova skrivna sestavina je zagotovo tzatziki in odlične začimbe, ki nikakor ne smejo manjkati pri pravi grški solati. Če se letos odpravljate v Grčijo, se boste nazaj zagotovo vrnili s kakšnim dodatnim kilogramom.

Neapelj, Italija

Pica je hrana, ki ima večina ljudi zelo rada. Zato je zagotovo ena izmed destinacij, ki jo morate obiskati, italijanski Neapelj ali drugače rečeno, dom pice. Znani so predvsem po pici napolitani, ki jo lahko tam dobite na prav vsakem vogalu, ena najbolj znanih pa je zagotovo v L’Antica Pizzeria Da Michele, kjer so posneti tudi nekateri deli filma Jej, Moli, Ljubi. Seveda pa lahko v Neaplju najdete tudi italijanske testenine vseh vrst, odlične sladice in pravo italijansko kavo.

Istanbul, Turčija

Mesto, kjer se srečata Evropa in Azija. Z mešanico balkanskega, srednjevzhodnega in evropskega vpliva je turška kuhinja zagotovo ena izmed tistih, ki jih je potrebno poskusiti. Vsakdo najde nekaj po svojem okusu, večino kulinaričnih navdušencev pa presunejo aromatične turške začimbe in pristen okus turške kave.

Barcelona, Španija

Glavno mesto Katalonije ima vibrajočo prehransko sceno. Ko obiščete Barcelono, je obvezno, da poskusite paello in seveda slavne tapase, vse to pa poplaknete z kozarcem domače sangrije. Privoščite si svežo lokalno morsko hrano in preizkusite španske sladice.

Fez, Maroko

Mesto, ki spominja na obzidan labirint, je odlično za vse tiste, ki bi radi zadovoljili tako svoje turistične kot kulinarične potrebe. Za celoten Maroko so značilne pisane začimbe vseh vrst, ki skupaj z mešanico kultur ustvarijo edinstven okus, ki zadovolji okus vsakega gurmana. Fez ponuja tudi kulinarične izlete in kuharske tečaje, kjer se lahko naučite pripravljati tradicionalne maroške jedi in jih seveda tudi poskusite.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels