• C Novo mesto
  • 06:58
  • Ned, 03.03.2024

Najlepše destinacije, ki jih lahko obiščete v septembru

September nam podarja čudovit prehod s poletja na jesen, kar turistom ponuja edinstveno priložnost, da doživijo čar Evrope brez gneče in žgočih temperatur vrhunca poletnih mesecev. Ko se poletni dopustniki vrnejo v svoje domove, prijetno vreme in preplet živahnih barv ustvarjajo popolno kuliso za raziskovanje najboljših destinacij Evrope. Predstavljamo vam nekaj najboljših destinacij, ki jih lahko obiščete v septembru.

Santorini, Grčija: September je idealen čas za obisk te ikonične grške otoške destinacije. Žgoča poletna vročina začne popuščati, kar vam omogoča raziskovanje slikovitih mest, nedotaknjenih plaž in osupljivih sončnih zahodov brez poletne gneče. Uživate lahko tudi v okusni sredozemski kuhinji in sprostitvi v luksuznih letoviščih.

Barcelona, Španija: S prijetnimi temperaturami in prazničnim vzdušjem postane Barcelona še bolj očarljiva v septembru. Mestna živahna arhitektura, vključno s slavno Sagrado Familijo in parkom Güell, je lahko raziskana brez čakanja v dolgih vrstah. Sprehodite se po Las Ramblas, uživajte v tapasih v lokalnih restavracijah in se potopite v živahno lokalno kulturo.

Pariz, Francija: Mesto ljubezni dobi romantičen čar v septembru. Blago vreme vabi na počasne sprehode ob reki Seni in raziskovanje ikoničnih znamenitosti, kot so Eifflov stolp, Louvrski muzej in katedrala Notre-Dame. Kavarne ob pločniku ustvarjajo očarljivo vzdušje, idealno za uživanje v slastnih slaščicah in opazovanju mimoidočih.

Cinque Terre, Italija: Ta zbirka petih slikovitih obmorskih vasic na italijanski rivieri je v septembru prava paša za oči. Poletne množice so izginile, kar olajša pohodništvo po slikovitih poteh med vasmi ali uživanje v modrih vodah. Uživajte v svežih morskih sadežih, lokalnih vinih in osupljivih razgledih s pečin.

Dunaj, Avstrija: Ko se jesenske barve začnejo pojavljati v mestnih parkih in vrtovih, zaživi kulturna scena na Dunaju. Obiščite klasične koncerte, raziskujte razkošne palače, kot je Schönbrunn, in uživajte v izbranih pecivih v tradicionalnih kavarnah. Prijetno vreme doda čar temu elegantnemu mestu.

Amsterdam, Nizozemska: Nizozemska prestolnica je v septembru v svoji najlepši različici, s prijetnimi temperaturami in manj turisti. Plovba po slikovitih kanalih, obisk muzejev svetovnega razreda, kot je muzej Van Gogha, in občudovanje lepot cvetočih cvetlic v vrtovih Keukenhof so nepozabna doživetja.

Edinburg, Škotska: Če iščete mešanico zgodovine in praznovanja, je Edinburg v septembru idealen. Mednarodni festival v Edinburgu in festival Fringe oživita mesto z umetnostjo, glasbo in gledališčem. Raziskujte Edinburški grad, se povzpnite na hrib Arthur’s Seat za panoramski razgled in uživajte v prijetnem škotskem vzdušju.

Dubrovnik, Hrvaška: September ponuja mirno obdobje za raziskovanje “bisera Jadrana”. Očarljivo staro mesto s srednjeveškimi zidovi in zgodovinsko arhitekturo lahko doživite v povsem drugi luči brez poletnih množic. Uživajte v sredozemskem soncu, sprehodite se po mestnih obzidjih in uživajte v svežih morskih sadežih ob obali.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash