• C Novo mesto
  • 17:11
  • Ned, 14.04.2024

Najlepše destinacije v Keniji, ki jih ne smete zgrešiti

Če želite doživeti pristno Afriko, je Kenija odlična destinacija za potovanje. S svojo raznoliko pokrajino, pestrim živalskim in rastlinskim svetom, presenetljivo stopnjo razvitosti ter zanimivimi kulturnimi tradicijami velja za zelo priljubljeno afriško državo med turisti z vsega sveta. Gre za relativno varno državo, kjer lahko potujete tudi v lastni režiji, če pa vam je lažje in se počutite bolj udobno v spremstvu turistične agencije, je na voljo ogromno terminov in različnih tipov potovanj po Keniji. Ne glede na to, kdaj in kako se boste odpravili, pa ne smete zamuditi spodnjih zanimivosti.

Masai Mara

Masai Mara je eden najbolj znanih nacoinalnih parkov in safarijev na svetu. Tukaj lahko v živo vidite ogromno divjih afriških živali, od zeber, antilop, levov, do slonoc in leopardov.

Amboseli National Park

Amboseli park je dom največjih čred slonov v Keniji, še posebej pa izstopa po svoji unikatni pokrajini, saj lahko iz parka v objektiv ujamete sliko zasneženega Kilimanjara. Park je znan tudi po stotinah različnih zanimivih vrst ptic.

Diani Beach

17 kilometrov mehka bela plaža Indijskega oceana, ki se pogosto znajde na samem vrhu najboljših in najlepših afriških plaž. Nudi ogromno možnosti za izvajanje vodnih dejavnosti in dejavnosti na prostem, od snorkljanja in kajtanja do potapljanja. Morje je skozi vse leto prijetne temperature, zato privabi številne turiste iz vsega sveta, ki si tukaj privoščijo sprostitev in sanjske tropske počitnice.

Jezero Nakuro

Jezero Nakuro je znano tudi kot roza jezero, in sicer zaradi tisočih flamingov, ki se zadržujejo na tem območju. Vidite lahko tudi nosoroge in občudujete dih jemajoče naravne lepote.

Hell’s Gate National Park

Zelo blizu glavnega mesta Nairobija se nahaja nacionalni šark Hell’s Gate, ki je poseben zaradi osupljive narave, živali in možnosti, da se v njem prosto sprehajate ali kolesarite, saj tam ni nevarnih divjih živali. Je eden od dveh narodnih parkov v Keniji, kjer je dovoljeno kampiranje.

Jezero Naivasha

Jezero se nahaja severnozahodno od Nairobija in je znano po velikem številu povodnih konjev ter flamingov. Zelo priljubljeno je kot mesto za postanek na veliko safari izletih, saj se tam razprostira čudovit pogled na visoke gore, džunglo in osupljive barvne kontraste narave.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels