• C Novo mesto
  • 03:44
  • Čet, 29.02.2024

Največje laži o potovanjih, ki jim nikar ne nasedajte

Je kdo takšen, ki se še ni vsaj malo zlagal o tem, kako super je bilo njegovo potovanje? Verjetno ne. Ne glede na to, kako izpopolnjujoče, navdihujoče in čudovito je bilo naše potovanje, so zmeraj prisotne tudi situacije, ko smo utrujeni, brez energije in naveličani. Te stvari v naših pripovedih po navadi izpustimo. Zakaj sploh lažemo o potovanjih? Na družbenih omrežjih tako dobimo vtis, da je vsako potovanje naravnost čudovito, saj vsi skrivajo drugo plat potovanj, ki zajema stres, prepire, slabo počutje in slabo razpoloženje.

Laž številka 1: potovanja so sproščujoča

V resnici smo seveda vsi navdušeni, da se lahko odpravimo nekam na počitnice. Vendar pa ni prav nič sproščujočega pri teku čez letališče, da ujamemo povezovalni let, jokajočih otrocih, neznanih krajih, pakiranju itd. Enostaven trik, da naredimo počitnice bolj sproščujoče, je, da si ne ustvarimo (pre)natrpanega urnika. S tem, ko ne lovimo terminov za ogled določene znamenitosti ali pa ko znamo preprosto uživati v razgledu ob dobri pijači, se izognemo obremenjenosti zaradi urnika, ki jo poznamo že od doma.

Laž številka 2: odklopimo se od sveta

To je seveda daleč od resnice, saj smo na potovanjih še bolj navezani na svoj telefon, ki ga nesemo s sabo na bazen, na pohod, na izlet in tako naprej. Takoj, ko ulovimo signal, preverimo elektronsko pošto in sporočila na družbenih omrežjih. Marsikdo se sramuje tega, kako odvisen je dejansko od telefona, ko se enkrat tega zave. Poskušajte naslednjič telefon ohraniti na načinu letenja in se tako zares odklopite od starega sveta.

Laž številka 3: potovanja s partnerjem so romantična

Kaj pa majhni prepiri glede tega, kdo bo sedel pri oknu ali v kateri restavraciji bosta jedla? Na potovanjih je potrebno sprejeti več odločitev kot doma, kar se lahko v mladi romanci hitro odraža v obliki manjših prepirov. Da se temu izognete, se lahko o teh stvareh pogovorite že doma in sprejmete nekatere kompromise, da ne bo slabe volje na potovanju.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash