• C Novo mesto
  • 15:46
  • Čet, 22.02.2024

Portofino, italijanska idilična vasica: 10 destinacij Portofina

Portofino je majhna, a slikovita ribiška vasica, ki se nahaja v regiji Ligurija, znani tudi kot italijanska riviera, v severnem delu Italije. Mestece oziroma vasica Portofino slovi po svoji edinstveni lepoti, ki združuje bistvo sredozemske narave. Glavni arhitekturni zvezdi sta cerkev San Giorgio in Castello Brown, ki z vrha zre na zaliv. Majhen trg Piazzetta pa je tisto utripajoče srce, ki daje življenje okolici. Portofino je poznan tudi po čudoviti obali, ki jo krasijo prekrasni in osupljivi dvorci. Tudi iz Slovenije se obiskovalci zgrinjajo v Portofino, da bi ujeli nekaj pogledov na ta čudoviti kraj. Katerih 10 stvari morate videti in vedeti o Portofinu?

Zakaj je Portofino tako priljubljen kraj?

Vas je priljubljena destinacija za turiste, zvezdnike in premožne popotnike, ki se tja zgrinjajo, da bi uživali v sredozemskem podnebju, slikoviti okolici ter prestižnih trgovinah, restavracijah in kavarnah, ki so posejane po obali in ozkih ulicah. Portofino je znan tudi po svojih zgodovinskih znamenitostih, vključno s cerkvijo sv. Martina in Castello Brown, zgodovinsko trdnjavo, ki ponuja panoramski razgled na območje.

Portofino poleg zabave ponuja številne zanimivosti, ki bodo zadovoljile vse vrste turistov. Najlažje ga boste užili, če se boste kar sprehodili in pretegnili noge. To je najboljši način, da doživite čarobno vzdušje Portofina in odkrijete njegove pisane hiše, marino z jahtami, restavracijami in številnimi trgovinami. Ljubitelji trekinga lahko izkoristijo številne poti, ki jih ponuja Portofino. Tu je Regionalni naravni park Portofino – ki vključuje tudi sosednji občini Camogli in Santa Margherita Ligure. Več kot 80 kilometrov različnih poti čaka na vas. Seveda pa je potrebno vedeti, da je območje Marina Protetta Portofino zaščiteno morsko območje, ki pa vsekakor ponuja edinstveno doživetje morja. Edinstveno izkušnjo dopolnjuje skupaj z Marino di Portofino (jahte in pisane hiše) ter plažo Paraggi, ki se nahaja v zalivu med Santa Margherita Ligure in Portfoinom samim.

Ni pa to vse, saj mestece nudi tudi luksuzno nakupovanje, ki privablja najbolj slavne ljudi na svetu. Tako sta se med drugim v Portofinu – z željo po predstavljanju glasbe – mudila tudi Andrea Bocelli in Lana Del Rey.

Portofino je eden najbolj idiličnih krajev v Italiji

Portofino je eden najbolj idiličnih krajev v Italiji

Kaj početi v Portofinu?

Portofino slovi po svoji lepoti, miru in vlogi glamuroznega in modnega kraja za pobeg na italijanski obali.

Naslednjih 10 destinacij in atrakcij ponuja vpogled v osupljivo lepoto in kulturno bogastvo Portofina in njegove okolice. Ne glede na to, ali vas zanimajo zgodovina, naravne lepote ali preprosto sprostitev ob morju, ima Portofino nekaj, kar lahko ponudi vsakemu popotniku.

Pristanišče Portofino

Očarljivo pristanišče Portofino je kot na razglednici popoln prizor, kjer se luksuzne jahte in ribiški čolni nežno zibljejo v ozadju pisanih zgradb. To pristanišče v osrčju vasi je idealno mesto za lagodne sprehode, okušanje lokalne kulinarike ob robu vode in namakanje v živahnem vzdušju, ki je značilno za ta italijanski biser.

Pristanišče v Portofinu je italijanski biser

Pristanišče v Portofinu je italijanski biser

Castello Brown

Castello Brown, ki leži nad Portofinom, je zgodovinski zaklad, ki ponuja več kot le osupljive razglede. Njegovi atmosferski vrtovi in ​​terasa so priča stoletjem zgodovine in zdaj gostijo kulturne dogodke in razstave. Razgledna točka gradu nudi obiskovalcem očarljiv pogled na vas, ligursko obalo in azurno morje onstran.

Brown Castello Park

Ta park, ki obdaja Castello Brown, je spokojna oaza z vijugastimi potmi, zelenimi tratami in razglednimi točkami, ki ponujajo drugačen zorni kot osupljive pokrajine Portofina. To je miren prostor za sprostitev, piknike in nežno raziskovanje, ki vam omogoča, da se potopite v naravno lepoto območja.

Cerkev svetega Martina

Cerkev sv. Martina, ki se nahaja v središču Portofina, izžareva mir in šarm. Cerkev s svojo skromno fasado in notranjostjo, ki jo krasijo ljubke freske, ponuja miren pobeg iz živahnega pristanišča. To je kraj razmišljanja in tihe lepote, ki prispeva k spokojnemu ambientu Portofina.

Punta del Capo

Punta del Capo, ki štrli v morje, ponuja drugačno perspektivo obale. Kratek pohod ali lagoden sprehod do tega rta obiskovalce nagradi s čudovitim panoramskim razgledom na ligursko obalo in očarljivo vasico Portofino, ki se nahaja v ozadju bujnih zelenih gričev.

Plaža Paraggi

Nedaleč stran od Portofina se nahaja plaža Paraggi, zatočišče turkizne vode in mehkega peska. Ta idilični zaliv je kot nalašč za kopanje, snorklanje in sončenje. Čiste vode razkrivajo podvodni svet morskega življenja, zaradi česar je priljubljeno mesto za sprostitev in vodne aktivnosti.

Portofino privablja trume turistov, od svetovnih zvezdnikov do klasičnih turistov

Portofino privablja trume turistov, od svetovnih zvezdnikov do klasičnih turistov

Opatija San Fruttuoso

Opatija San Fruttuoso, ki je dostopna s čolnom ali slikovitim pohodom, je skriti dragulj, ki se nahaja v majhnem zalivu med Portofinom in Camoglijem. Zaradi zgodovinskega pomena opatije in njene mirne okolice je destinacija, ki jo morate obiskati. Njegovo okolje z morjem na eni in bujnimi griči na drugi strani ustvarja edinstven občutek miru.

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure je elegantno mesto, ki se ponaša z očarljivo arhitekturo, živahno obalno promenado in čudovitimi vrtovi, le malo stran od Portofina. To je čudovit kraj za raziskovanje, s sproščenim vzdušjem in čudovito okolico, ki zagotavlja popoln kontrast energiji Portofina.

Svetilnik Portofino

Na konici polotoka Portofino stoji svetilnik, ki ponuja panoramski razgled na obalo, morje in vas pod njim. To je slikovit kraj, kjer lahko ujamete lepoto Portofina iz drugega zornega kota, še posebej ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko se topli odtenki neba mešajo z azurno modro vodo.

Potapljanje in snorkljanje

Kristalno čista voda Portofina ponuja priložnost za raziskovanje očarljivega podvodnega sveta. Ljubitelji potapljanja in snorklanja bodo očarani nad živahnim morskim življenjem in potopljenimi zakladi, skritimi pod površjem, kar bo obalnemu šarmu Portofina dodalo pustolovsko razsežnost.

Plavanje in potapljanje v bližini Portofina

Plavanje in potapljanje v bližini Portofina

5 nasvetov za obisk Portofina

Za bodoče obiskovalce pa ponujamo še pet bistvenih nasvetov za nepozaben obisk Portofina

  • Načrtujte vnaprej zaradi morebitne gneče oziroma množice obiskovalcev

  • Nosite udobno obutev

  • Okusite lokalno kuhinjo

  • Izkusite vodo Portofina

  • Spoštujte lokalno kulturo

Virtualni Portofino

V skoraj dveurnem videu se lahko virtualno sprehodite po Portofinu in preverite, kam boste odšli na naslednje počitnice. Sledite našim napotkom in nasvetom ter se sami prepričajte o idiličnosti te italijanske vasice.

Avtor: ŽK, FOTO: pixabay.com