• C Novo mesto
 • 10:54
 • Čet, 22.02.2024

Smučišče Kope je pravi raj za smučarje

Smučišče Kope vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev željnih smučanja in drugih aktivnosti. Poskrbljeno je tako za zimske kot poletne aktivnosti, ki že več let navdušujejo obiskovalce. Bližnje namestitve in kulinarični postanki so idealni sopotnik osem kilometrov dolgih smučarskih prog in čudovitega razgleda. Kakšne so cene smučarskih vozovnic v tej sezoni in kakšna je ponudba smučišča Kope? Vse to in še nekaj več v nadaljevanju.

Smučišče Kope za ljubitelje belih strmin

Kope smučišče ponuja kar osem kilometrov smučarskih prog. So raznolike in primerne za vse ljubitelje in stopnje profesionalnosti. Povezuje jih pet sedežnic in dve štirisedežnici. Za bolj natančne smučišče Kope ponuja 3,1 kilometer težkih prog, 4,4 kilometre srednje težkih prog in 2,1 kilometra lahkih prog. Najdaljša proga se lahko pohvali s 500 metrov spremembe v nadmorski višini. V nadaljevanju prispevka lahko najdete cenik smučarskih vozovnic za letošnjo sezono in predsezono na smučišču Kope ter druge aktivnosti. Mednje spada tudi bližnji Slovenj Gradec ki lahko služi kot odlična iztočnica za številne izlete ali nekaj urne oglede.

Ceniki smučarskih vozovnic na smučišču Kope

V nadaljevanju lahko najdete tabeli s cenami smučarskih vozovnic v predsezoni in v glavni sezoni. Opombe najdete pod drugo tabelo, vse informacije pa so iz spletne strani smučišča Kope in so tako aktualne letošnji smučarski sezoni.

Cenik smučarskih vozovnic v predsezoni (do 24. 12. 2021 / po 08. 03. 2022)

VRSTA VOZOVNICE ODRASLI MLADINA IN SENIORJI OTROCI
Celodnevna 28 eur 24 eur 17 eur
Dopoldanska 21 eur 19 eur 15 eur
Popoldanska 14 eur 12 eur 10 eur
Nočna 19 eur 16 eur 14 eur
2-dnevna 52 eur 46 eur 32 eur
3-dmevna 75 eur 66 eur 44 eur
4-dnevna 94 eur 84 eur 57 eur
5-dnevna 114 eur 100 eur 69 eur
6-dnevna 135 eur 114 eur 81 eur
7-dnevna 151 eur 129 eur 93 eur

 

Cenik smučarskih vozovnic v glavni sezoni (25. 12. 2021 do 08. 03. 2022)

VRSTA VOZOVNICE ODRASLI MLADINA IN SENIORJI OTROCI
Celodnevna 33 eur 28 eur 20 eur
Dopoldanska 27 eur 24 eur 18 eur
Popoldanska 19 eur 16 eur 14 eur
Nočna 21 eur 19 eur 15 eur
2-dnevna 58 eur 50 eur 34 eur
3-dmevna 84 eur 73 eur 48 eur
4-dnevna 105 eur 92 eur 63 eur
5-dnevna 128 eur 110 eur 76 eur
6-dnevna 150 eur 128 eur 88 eur
7-dnevna 171 eur 146 eur 101 eur

OPOMBE:

 • Dopoldanska karta: od 09:00 – 13:00 ure
 • Popoldanska karta: od 13:00 – 16:00 ure
 • Večdnevna smučarska vozovnica – prične veljati na dan aktiviranja z dnevno smuko in se zaključi na zadnji dan z dnevno smuka
 • Plačilo kavcije – ob nakupu smučarske vozovnice se doplača kavcija v višini 2,00€, ki jo ob vrnitvi nepoškodovane kartice dobite povrnjeno.

STAROSTNE SKUPINE

 • Otroci – rojeni 01.10.2007 in mlajši
 • Mladina – rojeni 01.10.2003 in mlajši
 • Seniorji – rojeni 01.10.1961 in starejši

Razmere smučišča so vsak dan na voljo na njihovi spletni strani, kjer lahko preko spletnih kamer preverite tudi razgled in stanje smučarskih prog. Tako se boste veliko lažje odločili, če bo ta vikend pravi za odhod na smučišče in predajanje belim strminam.

Smučišče Kope navdušuje že mnogo let in vsakič znova privablja na tisoče novih obiskovalcev

Smučišče Kope navdušuje že mnogo let in vsakič znova privablja na tisoče novih obiskovalcev

Dodatne aktivnosti na smučišču Kope pozimi in poleti

Poleg smučanja, ki je primarna aktivnost smučišča, je na voljo tudi veliko število drugih aktivnosti. Tako se lahko obiskovalci navdušujejo tudi nad deskanjem na snegu, teku na smučeh, krpljanju in skicrossu. Za lažjo vest med smučanjem bo poskrbel smučarski servis in možnost izposoje smučarske opreme za tiste, ki so v diru nekaj pozabili. Za najmlajše je poskrbljeno z otroškim poligonom s tekočim trakom, za željne učenja pa so organizirani tečaji smučanja. V kolikor bi želeli biti nekoliko tekmovalni je poskrbljeno tudi za to.

V kolikor bi vas odhod na Kope zanimal tudi po koncu smučarske sezone, je na voljo tudi veliko poletnih aktivnosti. Pohodništvo, disc golf, holcerija, kolesarstvo v bike parku Kope, mini trailing in športna igrišča. Vse to vam je na voljo v poletnih dnevih oziroma izven sezone smučarskih pustolovščin.

Kje jesti na smučišču Kope?

Smučanje je utrudljivo, o tem ni nikakršnega dvoma. Nekje je potrebno ponovno prejeti izgubljeno energijo, ki je pošla med smučanjem in Kope imajo rešitev tudi za to. Šest uradnih kulinaričnih sopotnikov skrbi za polne želodce in zalogo še kako potrebne energije za vse smučarje. Kje torej jesti na smučišču?

 • Restavracija Luka
 • Grmovškov dom
 • Restavracija Kope
 • Uta Zajc
 • Holcer Pub
 • Koča Kaštivnik

Spanje na smučišču Kope

Najtežje opravilo po več urah smučanja in uživanja je nekako priplezati do svojega hotela ali doma, ki je po možnosti precej daleč od samega smučišča. To se lahko enostavno reši z namestitvijo blizu smučišča ali pa kar na smučišču samem. Poleg postajališča za avtodome, ki reši marsikaterega potujočega smučarja, je na voljo tudi pet drugih namestitev. Lukov dom, Grmovškov dom, Apartmaji Pungart, Apartmaji Luka in Apartmaji Vabo so odlične namestitve pri smučišču. Zadostile bodo slehernega obiskovalca in ni lepšega kot vstati iz postelje in skoraj iz sobe skočiti po belih strminah navzdol proti koncu proge. Na njihovi spletni strani ali strani drugega ponudnika lahko preverite celotno ponudbo namestitev in najdete najbolj ugodno ceno.

PCT na smučišču Kope?

Vladni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom so prisotni tudi na smučišču Kope. Spodaj lahko najdete aktualno sporočilo glede ukrepov na smučišču, kot ga navaja njihova spletna stran. Slednjo lahko najdete tudi s klikom na to povezavo.

Po predpisanih ukrepih vlade RS je potrebno za nakup smučarske vozovnice in vstop v gostinske lokale na Kopah izpolnjevati PCT pogoje.

 • P = preboleli (pogoj prebolelosti se izpolnjuje z dokazilom o pozitivnem testu, ki ni starejše od 180 dni)
 • C = cepljeni (cepljenje se izkazuje s potrdilom o cepljenju)
 • T = testirani (pogoj PCT izpolnjujemo če smo opravili testiranje na prisotnost virusa in imamo potrdilo o negativnem HAG testu, ki ni starejše od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne sme biti starejši od 72 ur)

Na smučišču Kope ponujamo tudi brezplačno hitro testiranje v sodelovanju z ZD Slovenj Gradec.

Točka hitrega testiranja je v Grmovškovem domu Kope.

Delovni čas testiranja:

 • PETEK: 08:00 – 12:00
 • SOBOTA: 08:00 – 12:00
 • NEDELJA: 08:00 – 12:00

Preostale dni lahko brezplačno testiranje opravite v MKC Slovenj Gradec.

Ob pristopu na testiranje potrebujete zdravstveno izkaznico. Testiranje je brezplačno tudi za vse imetnike evropske zdravstvene izkaznice.

Cena testa (nedržavljani Slovenije, ki nimajo evropske izkaznice): 7,00 EUR.

Snežne razmere smučišča Kope niso edina stvar, ki jo nudi to potovanje

Snežne razmere smučišča Kope niso edina stvar, ki jo nudi to slovensko smučišče, saj je možno energijo porabiti tudi za kaj drugega

Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: kope.si