• C Novo mesto
  • 09:15
  • Čet, 19.05.2022

To so najbolj nevarna mesta na svetu – preden potujete tja, dobro premislite

Potovanja so v zadnjih letih postala veliko lažja in bolj dostopna. Sedaj, ko se ukrepi končno sproščajo, verjetno marsikdo že komaj čaka, da si privošči čaroben oddih v tujini. Ker smo popotniki vedno bolj drzni in željni raziskovanja, se večkrat odpravimo tudi v kraje, kjer varnost ni na prvem mestu. Poznate najbolj nevarna mesta na svetu? Ne glede na to, kako pogumni in izkušeni ste, raje trikrat premislite, preden se odpravite tja.

Caracas, Venezuela

V tem mestu je veliko nasilja in kriminala, ki je v veliki večini povezano z drigami. Umori in kraje so nekaj običajnega, zato ta kraj zagotovo ne velja za priljubljeno turistično destinacijo.

Kabul, Afganistan

Včasih je bil Kabul mesto, kamor so se zatekali turisti z vsega sveta, znano je bilo predvsem po čudovitih vrtovih. Trenutno pa to mesto ni najbolj zaželena destinacija, saj je celotna država veliko manj gostoljubna za turiste, še posebej z zahodnega sveta. Bombardiranja, ugrabitve in druge vrste nasilja so v zadnjih letih postale v Kabulu vse bolj pogoste.

Ciudad Juarez, Mehika

Preprodaja drog in trgovina z ljudmi pogosto izvirata prav iz tega mesta. Če le gre, se potovanju v Ciudad Juarez izognite.

Džuba, Južni Sudan

Državljanska vojna in splošno nasilje ter kriminal so mesto Džuba spremenilo v zelo nevarno destinacijo, kamor ni priporočljivo potovati, sploh pa ne v lastni režiji.

Cape Town, Južna Afrika

Cape Town je sicer zelo priljubljena destinacija v Južni afriki, saj ima ugodne podnebne razmere, krasijo pa jo tudi številne naravne znamenitosti. Turiste najbolj navdušujejo predvsem plaže in razne izletniške točke. A vendar se je v mestu zaradi velikega števila prebivalstva, ki živi v revščini, stopnja kriminala zelo povišala, zato je potrebno, da ste previdni. Po mestu je sicer mogoče normalno potovati, a je priporočljivo, da v večjih skupinah. Prav tako bodite pozorni, da se ponoči izogibate ulicam.

Rio de Janeiro, Brazilija

Številna mesta v Braziliji so znana po visoki stopnji kriminala in nasilja, med njimi je tudi Rio de Janeiro. Turisti se sicer niso vdali in še vedno uživajo v letoviščih in na plažah, vendar morate vedeti, da je potrebno biti v tem mestu zelo previden.

Acapulco, Mehika

Pred leti je Acapulco veljal za varen kraj in priljubljeno destinacijo za turiste, ki so želeli svoje počitnice preživeti na plaži- Statistični podatki zadnjih let pa kažejo, da ima mesto eno najvišjih stopenj umorov na svetu. Če si kljub temu želite potovati v Acapulco, vam svetujemo, da se držite letovišča, potujete v skupini in se za potovanje dobro pripravite.

NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash

dolenjske lekarne