• C Novo mesto
  • 15:51
  • Sre, 12.06.2024

To so najbolj priljubljene destinacije za potovanje v letu 2023

Kam ljudje z vsega sveta najraje potujejo v letošnjem letu? Če ste tudi vi potovalni navdušenci, vas bo najbrž zanimalo, katere so najbolj priljubljene in najpogosteje izbrane destinacije za potovanje v letu 2023. Morda je ravno letos pravi čas in priložnost, da obiščete eno izmed njih, če je še niste. Pa poglejmo.

Najbolj priljubljene potovalne destinacije 2023 

Na vrhu seznama najbolj priljubljenih destinacij za potovanje v letošnjem letu je družini in parom prijazen Cancun v Mehiki. Večina popotnikov se tja odpravi na počitnice, kjer iščejo sprostitev na morju in raziskujejo naravne lepote Mehike. Cancun  je več kot idealen kraj za sprostitev in uživanje na čudovitih plažah, nudi pa tudi ogromno zanimivih aktivnosti za vse, ki imajo radi bolj aktivno preživljanje časa na potovanju.

Med Američani je najbolj priljubljena potovalna destinacija Orlando, kar je verjetno posledica navdušenja nad Disney Worldom in drugimi zabaviščnimi parki na tem območju, vključno z Universal Studios in Legolandom.

Druge priljubljene destinacije so tudi večja mesta, kot sta London in New York – in v resnici je zelo enostavno razumeti, zakaj. Oba kraja ponujata fenomenalne znamenitosti, veliko kulturnega bogastva in možnosti za preizkušanje okusne hrane.

Na seznamu najboljših sta tudi Pariz in Rim, kamor se odpravljajo tako pari kot družine in prijatelji. Pariz, znan kot mesto ljubezni, je visoko na seznamu želja veliko ljudi po vsem svetu, pri nas pa imamo to srečo, da so letalske karte ponavadi cenovno ugodne, povezave pa hitre in zelo dobre – tako iz Brnika kot iz bližnjih letališč pri naših sosedih. Rim je čudovito italijansko mesto, v katerem bi lahko navdušenci nad zgodovino in arhitekturo preživeli več let, pa jim ne bi bilo nikoli dolgčas, zato prav tako ne preseneča, da se je znašlo na seznamu najbolj priljubljenih. Kaj je lepšega kot pohajkovati po ozkih italijanskih uličicah, uživati v slastni napolitanski pici in preizkušati domača vina?

V Evropi po priljubljenosti nato sledi še Barcelona, ki je prava mešanica različnih kultur, odlične kulinarike, bogate arhitekture, umetnosti in kulture, obenem pa lahko tam uživate tudi na dolgih peščenih plažah in valovih mediteranskega morja. Na koncu seznama sledita še Dublin in Tokio. Se tudi vi v kratkem odpravljate v eno izmed naštetih destinacij ali pa ste jih kdaj že obiskali?

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels