• C Novo mesto
  • 02:33
  • Ned, 21.04.2024

To so najboljše potapljaške destinacije na svetu

Široka izbira destinacij s pestrim podvodnim rastlinskim in živalskim svetom navdušencem nad potapljanjem zagotovo ne olajša sprejeti odločitve, kam se odpraviti na naslednje počitnice. Za vas smo zbrali nekaj čudovitih destinacij z vsega sveta, ki jih je vredno obiskati, če se radi potapljate ali snorkljate.

Indonezija

Od nedotaknjenih naravnih lepot otokov Raja Ampat do narodnega parka na otoku Komoda Indonezija ponuja zanimivo biodiverziteto. Podvodni svet sestavlja več kot 3000 živalskih vrst, nekatere izmed njih lahko vidite samo v Indoneziji. Obstaja več kot 17.000 otočkov, ki zagotovo vzbudijo zanimanje še tako izbirčnega potapljača.

Egipt

Toplo in kristalno čisto morje v Egiptu je zavetje več kot 1500 vrstam pisanih koral in rib, zato ni nič čudnega, da je na tem območju zraslo ogromno potapljaških centrov in namestitev. Rdeče morje je zelo zanimivo in pestro, potapljače navdušujejo tudi obala Izraela in Jordanije.

Bahami

Bahami veljajo za odlično destinacijo za vse začetnike, ki bi se radi naučili potapljanja. Plitvo kristalno čisto morje in zanimiv podvodni svet vas pripravita do tega, da popolnoma pozabite na čas in se brezskrbno predate tropski pravljici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Bahamas (@visitthebahamas)

Maldivi

Idilične plaže z belim peskom in turkizno modrim morjem privlačijo vse vrste turistov, med drugim tudi potapljače. Maldivi so ena naboljših destinacij za opazovanje skatov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Maldives (@visitmaldives)

Mehika

Tudi Mehika brez dvoma velja za eno najboljših potapljaških destinacij na svetu, saj jo zaznamuje bogat podvodni svet in relativno cenovno ugodne nastanitve tik ob morju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VisitMexico (@visitmexico)

Tajska

Tajski vzhodni otočki, kot sta Koh Samu in Koh Tao, so znani po umirjenem vzdušju in potapljaških centrih, ki so naklonjeni začetnikom. Koh Tao velja za eno najcenejših destinacij na svetu za pridobitev PADI licence.

Malezija

Mirno morje v Maleziji omogoča eno boljših potapljaških izkušenj – od Perhentian Islands do tropskih otočkov poleg Bornea, eden najbolj priljubljenih biserov je Sipadan, ki je znan predvsem po morskih želvah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaya Travel Magazine (@gayatravel)

Južna Afrika

Kombinacija zanimivih kopenskih safarijev, koralnih grebenov in pestrega podvodnega sveta privlačijo marsikaterega navdušenca nad potapljanjem in divjimi živalmi. Vendar pozor, za razliko od tropskih destinacij je tukaj morje hladnejše, kar privlači nekatere druge živalske vrste, ki jih v toplem morju ne najdete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by South Africa (@southafrica)

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, Instagram