• C Novo mesto
  • 01:04
  • Tor, 26.09.2023

To so najlepše afriške plaže

Afrika je zaradi svoje pestrosti narave, kulturnih značilnosti in kulinarike zagotovo celina, ki privablja ogromno turistov z vsega sveta. V veliko afriških državah lahko obiščete ene najboljših safarijev na svetu, prehodite čudovite poti džungle in občudujete unikatno naravo, uživate v gostoljubju prijaznih domačinov ter raziskujete razvitejša velemesta. Seveda pa se marsikdo odpravi tja tudi na počitnice na morje. In zakaj se konec koncev ne bi, ko pa ima afriška obala ene najlepših plaž na svetu. Neskončno dolgo bele peščene plaže in kristalno čisto turkizno morje pustijo obiskovalce preprosto brez besed. Ali veste, katere so najlepše plaže na afriški obali?

Bazaruto, Mozambik

V Indijskem oceanu se na otoku Bazaruto nahaja Bazaruto Archipelago Marine Park, ki je pravi biser med afriškimi plažami. Morje je zelo toplo in čudovito turkizne barve, bele plaže pa so polne nagibajočih se palm. Najbolj znana dejavnost v parku je nepozabna izkušnja potapljanja in snorkljanja, saj so koralni grebeni in morski živalski svet na tem delu enostavno neprecenljivi.

Camps Bay Beach, Južna Afrika

Camps Bay Beach je približno deset minut vožnje iz predmestja Cape Towna in velja za eno najboljših južnoafriških plaž. Pomembno je sicer vedeti, da je voda večino časa tukaj preveč hladna za kopanje, zato so sprehodi in sončenje na belem pesku ob pogledu na čudovite morske valove najbolj priljubljena dejavnost na plaži. Tisti najbolj pogumni pa se seveda lahko tudi osvežijo v morju.

 

Nungwi Beach, Zanzibar

Zanzibar je izjemno priljubljena turistična destinacija, saj ponuja celostno magično tropsko doživetje. Nungwi beach je čudovita fotogenična bela peščena plaža, kjer se palme stikajo s smaragdno modrim oceanom.

Anse Source D’Argent, La Digue, Sejšeli

Sejšeli so sanjska tropska destinacija, ki je zelo priljubljena predvsem med bogatimi in slavnimi. Na otočkih se nahaja na stotine čudovitih plaž, za eno najlepših velja Anse Source d’Argent na otoku La Digue. Sejšeli so zelo privlačni za obisk tudi zaradi tega, ker na večini plaž ponavadi ni večje gneče in množic.

Watamu, Kenija

Na obali Kenije je ena najlepših plaž Watamu. Morje je običajno zelo čisto, uživate lahko v topli vodi in čudovitem belem pesku. Plaža je zelo primerna tudi za družine z otroki, saj je voda zelo dolgo izjemno plitva.

Skeleton Coast, Namibija

Verjetno si tukaj ne boste želeli kopati, saj je voda zelo hladna, vendar ogromno popotnikov zatrjuje, da težko najdemo lepše plaže  v primerjavi s Skeleton Coast. Gre za divjo in pristno plažo, kjer se Atlantik sreča s puščavo Namib. Pogled na svetle peščene sipine v kombinaciji s smaragdno modrim morjem je naravnost osupljiv in ne pusti nikogar ravnodušnega.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels