• C Novo mesto
  • 21:21
  • Ned, 13.06.2021

Vodni park Bohinj ponuja odlično zabavo za vse

Vodni park Bohinj se nahaja v Bohinjski Bistrici, v osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline. Njegovo idejno in gradbeno zasnovo prav gotovo zaznamujeta skrb za naravo in trajnostni razvoj, oglašuje pa udobno življenje človeka, ki je v sožitju za naravo. Vodni park Bohinj ponuja pestro razvajanje ter zabavo tako za mlado kot za staro. Kako tudi ne, saj ponuja številne bazene, wellness, savne, fitnes in bogato gostinsko ponudbo.

Vodni park Bohinj

Vodni park Bohinj stoji na robu Triglavskega narodnega park. Njegova lokacija je res izjemna, saj leži v nedotaknjenem okolju ter v neposredni bližini kar 3 smučišč: Vogel, Sorica in Senožeta. Prav tako se v njegovi bližini nahaja čudovito Bohinjsko jezero, kar daje parku prav poseben čar. Iz Ljubljane lahko do vodnega parka pridete v približno 50 minutah, iz Kranja v 30 minutah, od Bleda pa je vodni park Bohinj oddaljen pičlih 15 minut.

Aktiven oddih in sproščeno razvajanje za vse generacije

S svojo bogato vodno ponudbo je vodni park Bohinj že od leta 2004 pravi turistični biser bohinjske kotline. Bazenski kompleks se ponaša z divjo reko, številnimi masažnimi šobami, atraktivnim notranjim rekreacijskim bazenom, razglednim zunanjim rekreacijskim bazenom, tobogani in whirpooli, glasbeno votlino, plezalnimi stenami in tako naprej.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na otroški bazen. Vse skupaj je v vodnem parku okrog 400 kvadratnih kilometrov vodnih površin. Običajna temperatura v rekreacijskem bazenu je 30 stopinj Celzija, temperatura zraka pa znaša 31 stopinj Celzija. Park je odprt od 9. do 21. ure.

Vodni park Bohinj: tobogani

Omenili smo že, da se Vodni park Bohinj ponaša z okrog 400 kvadratnimi metri skupnih bazenskih površin. Ponuja različne bazene, ki so oblikovani zelo razgibano, tudi njihove globine so primerne za vse starosti. Če iščete adrenalin, se lahko spustite tudi po toboganu.

Tako bosta za vašo zabavo poskrbela adrenalinski in družinski tobogan. Družinski je daljši ter zelo zanimivo in privlačno zavit. Vožnja po njem je počasnejša, zato je primeren predvsem za najmlajše. Adrenalinski tobogan pa je zelo strm in krajši, na njem bodo uživali tako starejši otroci kot tudi odrasli. Tobogana sta na voljo skozi celo leto, saj se njun začetek in konec nahajata v topli notranjosti objekta.

Vodni park Bohinj in savne

Vodni park Bohinj

Vodni park Bohinj se ponaša tudi s številnimi savnami in je pravi raj za ljubitelje te vrste razvajanj. Savne so razdeljene v 2 tematska sklopa. Tako imamo savna park v prvem nadstropju ter savna park v kletni etaži. V prvem nadstropju so savne namenjene vsem tistim, ki obisk savne radi združijo še s kopanjem v bazenu, obiskom solarija in wellnesom. V kletni etaži pa imamo samo savne, ki nimajo povezave z bazenom.

Savne ponujajo veliko: finsko savno, bio finsko savno, ter IR savno, tu so tudi ohlajevalni bazen, tuši, kadi za knajpanje, …V wellnessu pa imate na voljo še masažne kabine in turško savno za zaključene družbe.

Vodni park Bohinj in wellness

Kaj torej vodni park Bohinj ponuja glede wellnessa? Ogromno! Na razpolago so številne masažne kabine, ki vas vabijo, da se prepustite masažam, ki jih lahko združite tudi s savno. Izbirate lahko med pestro paleto masaž: klasično masažo telesa, sadno masažo, terapevtsko masažo hrbta, čokoladno masažo, masažo svileni objem, masažo stopal in še bi lahko naštevali.

Ponudbo centra so dopolnili še s kozmetičnimi storitvami, tako si lahko privoščite tudi eno od številnih neg obraza, manikuro ali pedikuro. Pri tem uporabljajo tiste kozmetične izdelke, ki so namenjeni profesionalni uporabi.

Vodni park Bohinj in fitnes

Brez fitnesa ne gre! Zato vodni park Bohinj poskrbi za to, da se boste v njem lahko res dodobra razgibali. Izbirate lahko med tekaškimi napravami, kolesi, trenažerji, treningom s prostimi utežmi in še in še. Fitnes je postavljen tako, da lahko gledate na bazenski prostor, ponuja se vam tudi čudovit pogled na okoliško hribovje.

Solna soba

Najbrže že veste, da je solna terapija naravna in varna metoda, ki vam olajša težave pri boleznih dihal ali v primeru alergij. Zato vas vabimo, da obiščete tudi solno sobo in si privoščite zdravilno terapijo. Zagotovo vam ne bo žal!

Za obisk solne sobe potrebujete zaščitno prevleko za obuvala in za glavo, kopalni plašč ali spodnje perilo.

Še nekaj besed o pestri gostinski ponudbi

Vodni park Bohinj

Vodni park Bohinj je zagotovo kraj, ki vas ne bo pustil lačne in žejne. Obiščete lahko lokal “Na skali”, ki je namenjen izključno obiskovalcem vodnega parka. Nudi čudovit pogled na okolico ter na dogajanje v bazenih, poleg tega pa vas očara s svojo pestro kulinarično ponudbo. Ponuja vam različne pice, juhe, solate, testenine, pečen krompirček in podobno. Da o sladicah niti ne govorimo. Prijazno osebje bo skušalo ugoditi vsem vašim željam ter vam tako pričariti nepozaben obisk tega vodnega parka.

Cenik vstopnic za bazene in savne

Ker so storitve zelo pestre, je pester tudi cenik. Kort primer naj navedemo, da v visoki sezoni (julij, avgust, šolske počitnice) celodnevno kopanje za otroke znaša 9,9 €, za odrasle pa 13,70 €.

Pripravila: Monika M.

 

Vodni park Bohinj ponuja odlično zabavo za vse
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.