• C Novo mesto
  • 19:01
  • Sob, 04.02.2023

Za božič na plažo? Zakaj pa ne!

Si želite letos pobegniti pred mrazom ali pa se izogniti prazničnemu kaosu? Si morda želite po praznikih dodobra spočiti in pogreti svoje telo? Dandanes je vse to mogoče s pomočjo parih klikov na internetu. Sicer se morate odpraviti precej daleč stran od doma, hkrati pa vam to omogoča veliko osebnostno rast in občutek samostojnosti. Spakirajte kremo z zaščitnim faktorjem, sončna očala, povabite prijatelje in se odpravite na enega najboljših potovanj v vašem življenju.

  • Miami, Florida

Ker se polotok razteza daleč v mehiški zaliv, so zime na Floridi prijetno tople in ene najlepših v Združenih državah Amerike. Miami je ena najbolj znamenitih prestolnic ob morju, kjer so ulice prepredene z umetniki, zabavami, mladimi ljudmi in kjer so plaže pravi raj na zemlji. V tem letnem času ne manjka umetniških in glasbenih festivalov, ki se jih lahko udeležite.

  • Cape Town, Južna Afrika

Cape Town v Južni Afriki uživa v sončnem in toplem vremenu vseh 12 mesecev na leto, zato je idealna destinacija v kateremkoli letnem času. Nad mestom najdete goro Table, na katero se lahko povzpnete peš ali pa z gondolo in uživate v neverjetnem razgledu nad mestom in morjem. Na plažah pa lahko srečate prav nenavadne prebivalce – afriške pingvine.

  • Julian’s, Malta

Sredozemsko podnebje na Malti in njenih bližnjih otočkih, ki ležijo na jugu Italije, so ena izmed najlepših destinacij, če si želite kratek in topel oddih od evropske zime. Vreme bo ravno pravšnje za kratke rokave ali pa poležavanje na plaži, ne rabite pa se bati žgoče vročine, ker je v tem letnem času tam ni. St. Julian’s je mesto, ki je polno čudovite arhitekture, zgodovinskih spomenikov, seveda pa ne manjka dobrih restavracij, barov in kavarn. Izkoristite ta izlet in se naučite potapljati z jeklenko, saj je Malta znana kot ena najboljših držav na svetu za učenje tega športa.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash