• C Novo mesto
  • 20:05
  • Pon, 25.09.2023

Zato je Ruanda vaša najboljša potovalna destinacija

Marsikdo ob Ruandi pomisli le na grozljiv genocid iz leta 1994, ki je opustošil celotno državo, spet drugi na odlično kavo, tretji pa Ruande sploh ne poznajo. Vsekakor se je po letu 1994 Ruanda spremenila v eno izmed najbolj mirnih in čudovitih afriških držav, ki je vsekakor vredna obiska. Ruanda je znana kot dežela tisočerih hribov, kjer lahko uživate ob razgledih na jezera, vulkane in čudovite živali. Seveda pa imajo Ruandci tudi bogato kulturno zgodovino, ki jo bodo z veseljem delili z vami.

  1. Najčistejša prestolnica v Afriki

Ruanda je ena izmed najbolj varnih in mirnih držav v Afriki, zato je odlična destinacija za potovanje. Navdušeni boste nad čistimi ulicami glavnega mesta Kigali, ki vam poleg nebotičnikov nudi tudi neskončno zelenih površin. Kigali namreč velja za najbolj čisto mesto v Afriki in domačini so na to izjemno ponosni. Kigali je najverjetneje točka, kjer boste začeli potovanje, saj leži ob letališču v osrčju države, tako da so vse ostale točke dosegljive v manj kot treh urah vožnje. Ne pozabite obiskati genocidnega spominskega centra, kjer se izobrazite o najtemnejšem obdobju ruandske zgodovine.

  1. Vulkani in gorile

Le dve uri in pol vožnje iz srca Ruande vas pričakujejo gorile in vulkani, ki so čudoviti za raziskovanje Ruande. Ogledi goril so za številne turiste glavni razlog za obisk Ruande. Država je do njih zelo zaščitniška in je sprejela kopico ukrepov za ohranjanje njihove vrste, zato ni nenavadno, da je od leta 2010 populacija goril narasla za kar 26%. V Ruandi poleg goril najdete še ogromno drugih primatov, na primer zlate opice in šimpanze, prav tako pa tudi eksotične vrste ptic.

  1. Safari v Akagera nacionalnem parku

Park je bil ustanovljen leta 1934 in leži ob meji s Tanzanijo. Jezera, močvirja in prostrana savana ustvarjajo neverjeten teren, ki je povsem drugačen od našega. Poleg redkih vrst ptic lahko v parku opazite tudi leve, antilope, slone, žirafe, zebre in tako naprej.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pixabay