• 23.2C Novo mesto
  • 17:25
  • Sob, 24.08.2019

2. tek za pokal Sevnice Lendaru in Škedljevi, tek tudi dobrodelen

V Boštanju potekal 2. tek za pokal Sevnice, ki se ga je udeležilo 133 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovanje se je zaključilo z dobrodelnim tekom za nabavo igral za KS Primož.

BOŠTANJ ­­­– V soboto, 15. novembra, je v Boštanju potekal 2. tek za pokal Sevnice, ki se ga je udeležilo 133 tekmovalcev in tekmovalk. Najmlajši so tekli na 300 m, 600 m, 1.000 m in 2.000 m. Zmagovalci po kategorijah so postali: Izabela Strojanšek iz Šentvida, Luka Kosar OŠ Blanca, Živa Slapšak AK Sevnica, Sven Šunta OŠ Sava Kladnika Sevnica, Maja Knez AK Radeče, Enej Jagodič AK Sevnica, Lea Haler AK Sevnica, Nina Pintarič Tekaška šola Živko, Jan Berčon AD Kladivar, Mitja Kurnik AK Sevnica, Urška Arzenšek AD Kladivar in Nejc Gorišek OŠ Blanca. Člani in članice so se pomerili na 4.000 m dolgi progi. Absolutni zmagovalec teka je postal domačin Robert Lendaro AK Sevnica, ki je tekmo vodil od štarta do cilja. Najhitrejša med ženskami je bila Škedelj Breda iz Šentjerneja. Zmagovalci teka na 4.000 m po kategorijah pa so postali: Miha Povšič AK Sevnica, Marjeta Košar AK Sevnica, Jure Močnik Sevnica, Brigita Karlovšek AK Sevnica, Zdravko Kukman Marathon Novo mesto ter seveda Robert Lendaro in Breda Škedelj. Sledil je štart pregledne tekme za EP v krosu, kjer so zmagovalci postali Mateja Pokrivač AD Štajerska MB, Jan Petrač AD MASS Ljubljana in Rok Puhar AD Triglav.

Tekmovanje se je zaključilo z dobrodelnim tekom za nabavo igral za KS Primož, pri organizaciji je sodeloval tudi poslanec v DZ Tomaž Lisec, ki bo skupaj z AK Sevnica zbrana sredstva tudi izročil KS Primož. Sredstva lahko še vedno nakažete, podrobnosti so objavljene na spletni strani AK Sevnica, kakor tudi vsi rezultati in fotografije teka v Boštanju. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in vabljeni na 3. tek za pokal Sevnice, ki bo v Sevnici, 6. 12. 2014.

Besedilo in foto: AK Sevnica