• C Novo mesto
  • 10:50
  • Pet, 23.02.2024

24. »Skok na Lisco« in 20 let Kolesarskega društva Sevnica

Zadnjo nedeljo v avgustu je KD Sevnica pripravil 24. ponovitev rekreativne kolesarske dirke na Lisco.

Letošnja trasa vzpona je bila zaradi gradbenih del na cesti Breg–Jurklošter speljana po lokalni cesti skozi vas Krakovo. Dirke, ki je bila 360 metrov krajša od klasične, se je udeležilo 80 kolesarjev, med njimi le ena ženska. Najhitreje je z 8.8 km dolgo progo in 700 m nadmorske višine opravil Aljaž Prah (KD Sevnica) s časom 30.04. Za lažjo primerjavo ima dirka razvrstitve tudi po starostnih kategorijah, katerih zmagovalci so postali: do 18 let Aljaž Prah (KD Sevnica), 30.04; 18 do 29 let Gašper Bevc (KK Master Team) 32.21; 30 do 39 let Gašper Kurnik (Ljubljana), 34.10; 40 do 49 let Gregor Dolenc (KD Hrastnik), 36.14; 50 do 59 let Brane Bojanc (KD Sprint NM), 34.10; nad 60 let Jože Lindič (KD Strahovica Kamnik), 43.20; edina ženska predstavnica je bila 65-letna Irena Berčon s Trbovelj, ki je cilj osvojila s časom 58.45. Posebno priznanje so podelili tudi najmlajšemu tekmovalcu, 10-letnemu Leonu Klopčiču (KD Sevnica). Najstarejši in zvesti obiskovalec Lisce je 77-letni Đuro Kovač KD Papež. Organizatorjem je bilo v veselje in čast, da je najhitrejši Sevničan in Posavec v vsej dolgoletni zgodovini tudi skupni zmagovalec. To je Aljaž Prah, ki je tudi član mladinske tekmovalne ekipe KD Sevnica – TANIN SEVNICA v kategoriji mladincev.

Med obdelavo rezultatov so člani KD Sevnica pripravili manjši slovesni dogodek ob 20-letnici delovanja društva. V kratkem nagovoru predsednika so predstavili zgodovino delovanja in aktivnosti, med katerimi izpostavljajo marčevski »Blagoslov kolesarjev na Šmarčni«, aprilsko akcijo »24h Lisce«, Sevniški kolesarski maraton konec maja, »Skok na Lisco« in kolesarjenje »Od zore do mraka« ob občinskem prazniku v novembru. Društvu je uspelo organizirati mladinsko tekmovalno ekipo, ki je v pogonu že tretje leto. Podelili so priznanja in zahvale ustanovnim članom ter zvestim podpornikom in sponzorjem. Dogodek je popestrila vokalna skupina Vilinkei z Boštanja in zaključno sladko presenečenje s torto velikanko za vse navzoče obiskovalce Lisce.

Sledilo je še žrebanje praktičnih nagrad sponzorjev in donatorjev, razglasitev rezultatov po starostnih kategorijah in podelitev kolesa kot glavne nagrade žrebanja.

Do jubilejnega 25. »Skoka«, zadnjo avgustovsko nedeljo prihodnje leto, bo cesta z Brega na Lisco popravljena, saj se dirka zaradi četrt stoletne primerjave rezultatov vrača na originalno traso.

 

Vir in foto: MO.si