• C Novo mesto
  • 12:09
  • Pet, 23.02.2024

9. velika KITARIADA v Sevnici

Pred Športnim domom Sevnica so 14. in 15. avgusta 2015 priredili že deveto tradicionalno srečanje starih glasbenih skupin in rock zabavo z nastopi tudi novejših glasbenih skupin. Prireditev, ki so jo poimenovali VELIKA KITARIADA, je tudi tokrat potekala zopet dva dni s športnimi, zabavnimi in glasbenimi aktivnostmi za mlade in starejše.

Prvi dan so nastopile skupine, ki so v večini delovale pred letom 1980 in sedaj ne delujejo več, s preigravanjem skladb iz »zlatih« 60., 70., in 90. Let, ter mlade skupine. Tako kot pretekla leta so organizatorji tudi tokrat povabili skupine iz vse Slovenije, predvsem pa iz posavsko-zasavskega konca. Nastopile so skupine: HIMALAYA, MORG, POWERŠOK, MODRE ZVEZDE in CANTINA THRASH.

Drugi dan so po podelitvi športnih priznanj udeležencem tekmovanja v odbojki na mivki in tenisu nastopile rock skupine ROCXTASY in MAKADAM, v vrhuncu dogajanja pa sta ljubitelje tako trših kot nežnejših ritmov razvneli leta 2013 ustanovljena slovenska rock (super)skupina SAN DI EGO in legendarna slovenska pop rock skupina POP DESIGN.

Velik obisk ter pozitivni odzivi nastopajočih in obiskovalcev so odlična spodbuda za organizacijo Kitariade tudi v prihodnje.

Izvedbo Kitariade so omogočili zvesti pokrovitelji: Občina Sevnica, Tanin, HESS, Krajevna skupnost Sevnica, Termoglas, AudioPro, Metalna Senovo, Duropack, Sava Avto, DINSIM.

Vir in foto: KŠTM Sevnica