• 24.11C Novo mesto
  • 15:19
  • Sre, 21.08.2019

Ana Abina – obetavna rokometašica

Ana Abina je ena od treh najstnic v članski rokometni ekipi Krim Mercator iz Ljubljane, je mladinska reprezentantka in kandidatka za mlado rokometašico leta.

MIRNA – 18-letnica iz Zapuž obiskuje 4. letnik športne gimnazije Šiška v Ljubljani. S šolsko ekipo je v preteklem šolskem letu osvojila naslov državnih prvakinj, na turnirju pa je bila najboljša strelka, razglašena je bila tudi za najboljšo igralko turnirja.

Rokomet sem izbrala, ker mi je bil vedno všeč. Zgledovala sem se po mami in v osnovni šoli smo ga imeli kot krožek. Bila sem uspešna in moj cilj je bil, da nadaljujem v tej smeri. Moja športna pot je bila kar zahtevna. Začela sem pri ŽRK Krka v Novem mestu in ko sem odšla v srednjo šolo v Ljubljano, sem prestopila v RK KRIM Mercator. Vedno sem si želela igrati v tem klubu,” na kratko svojo športno pot opisuje vedno nasmejana mladenka, ki jo na Mirni pogosto srečate na sprehodu z mlajšo sestro Emo, ki tudi igra rokomet.

RK Krim Mercator je najuspešnejši ženski rokometni klub, ki je 21-krat osvojil naslov državnega prvaka in 22-krat zmagal v Pokalu Slovenije. “Igralke, ki so takrat igrale, so mi bile vzor,” pravi Ana o ekipi iz preteklih let.

Ana je tudi članica slovenske mladinske reprezentance, kar ji veliko pomeni, hkrati pa je to “želja vsake igralke, ki želi uspeti v rokometu.

Uredništvo portala rokomet.net je skupaj z Rokometno zvezo Slovenije in strokovno komisijo pripravilo izbor dvanajstih kandidatov za najboljšo mlado rokometašico v letu 2015, med nominirankami je tudi naša Ana Abina, ki je trenutno uvrščena na visoko tretje mesto, glasovanje pa poteka še do 22. decembra.

Bila sem zelo vesela, ko so me izbrali med najboljših 7. Moji načrti so, da uspem, da se razvijem na nivo vrhunske rokometašice in popravim napake, ki jih imam sedaj,” skromno o jasnih ciljih pove mlada in obetavna rokometašica, ki je svojo priložnost že dobila tudi v članski ekipi RK Krim Mercator tudi na tekmovanju lige prvakov. S krstne tekme letos novembra se lahko pohvali celo z zadetkom.

Vir: P. K., foto: osebni arhiv A. A.