• 29.06C Novo mesto
  • 16:42
  • Ned, 18.08.2019

Badmintonisti tokrat na svetovno prvenstvo

Potem ko so se mladi badmintonisti pred nedavnim udeležili evropskega prvenstva za badmintoniste do 15 let, se tokrat reprezentanca, v kateri sta tudi dva Mirnčana, odpravlja v Malezijo.

 

MIRNA – V malezijskem Alor Setarju se aprila začenja svetovno mladinsko prvenstvo v badmintonu, ki se ga bo udeležilo tudi šest članov slovenske reprezentance na čelu s trenerjem Matevžem Šreklem. V reprezentanci, ki v Malezijo odhaja 4. aprila, bosta tudi dva člana mirnskega kluba, in sicer Žan Laznik in Ema Cizelj. Badmintonisti bodo 7. aprila začeli ekipno tekmovanje, 13. pa še tekmovanje med posamezniki.

»Ko sem začel trenirati, je bil moj cilj uvrstitev v slovensko reprezentanco. To mi je tudi uspelo in zelo sem ponosen, da lahko zastopam Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih,« pripoveduje 17-letni Žan Laznik. Večjih pričakovanj pred svetovnim prvenstvom nima, pravi pa, da si želi uvrstitve med 32 najboljših.

»Badminton mi res veliko pomeni in mi je zelo pri srcu, saj ga igram že 11 let in upam, da ga bom lahko igral še naprej. Rad pa ga imam tudi zato, ker spoznavam veliko ljudi, s katerimi postajamo prijatelji. Tekmovanja, treningi in druženje z njimi so res nekaj neprecenljivega,« je pred odhodom na svetovno prvenstvo še zaupal mladi badmintonist.

 

J.S.